• PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX

GKVEnomics ontgoocheld na 28-22 verlies bij Avanti

GORINCHEM GKVEnomics leed zaterdag een forse 28-22 nederlaag uit bij Avanti. Een ontgoocheling, want na een sterke eerste helft met flitsend spel, leidden de Gorcumse korfballers via 4-9 bij rust met 13-16. Maar in de tweede helft zakte GKVEnomics aanvallend ver terug.

In de spectaculaire eerste helft was de start van GKVEnomics direct goed met een 0-3 voorsprong, dankzij een wegtrekbal van Rachid Maachi, een korte kans van Nienke van der Weijden en een fraai treffer uit sprong van Gertjan Meerkerk.

Met een hoog tempo, veel variatie en sterke rebound, werd via een doorloopbalactie van Niek van der Weijden, tweemaal Rachid Maachi en een korte kans benut door Caitlin Weedage de voorsprong na 10 minuten spelen vergroot tot 2-6.

Via twee strafworpen benut door Niels Zandee en Rachid Maachi en een afstandsschot van Gertjan Meerkerk kwam GKV Enomics zelfs voor met 4-9. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en kwam terug tot 8-10, tien minuten voor rust.

De slotfase van de eerste helft was om van te smullen met twee ploegen die er aanvallend vol tegenaan gingen met fraaie korfbalacties en doelpunten en een hoofdrol voor spits Gertjan Meerkerk. Hij bracht GKV met twee scores op 8-12. Avanti kwam binnen drie minuten terug tot 10-12. Weer drie minuten later stond het 10-15 dankzij twee scores van Meerkerk en een van Nienke van der Weijden. De thuisploeg kwam weer met een antwoord: 12-15. Meerkerk maakte van afstand de 16de voor GKV en Rick van der Blink van Avanti zette de ruststand van 13-16 op de borden.

In de tweede helft een geheel ander beeld. Het tempo in de wedstrijd zakte. De GKV-aanvallen liepen niet vlot meer, de ploeg kwam moeilijk tot een goede vrije kans en raakte het reboundvoordeel van de eerste helft volledig kwijt. Avanti kreeg door wat positionele omzettingen de gelegenheid met rustig aanvalsspel en veel rebounds de stand om te buigen naar 19-17 na tien minuten.

Met Mats den Besten in de ploeg kwam GKVEnomics tot 20-19, via een doorloopbal van Nienke van der Weijden en een schot van wederom Gertjan Meerkerk. Maar daarna nam Avanti zeven minuten voor tijd een beslissende voorsprong: 24-20. Wisselingen in de opstelling van GKVEnomics konden daar weinig meer aan veranderen. Avanti liep freewheelend uit naar 28-22 bij het laatste fluitsignaal tegen een gedesillusioneerd GKVEnomics-achttal.

Door de winst van Oranje Wit op KVS/Maritiem is GKVEnomics nu hekkensluiter met 4 uit 10. De komende twee weken is het erop of eronder voor het Gorcumse standaardteam met duels tegen de andere degradatiekandidaten. Eerst zaterdag de thuiswedstrijd in de Van Rappardhal om 19.30 uur tegen Oranje Wit (6 uit 10). Uit werd het 21-17 voor de Dordtenaren. Voor een op revanche belust GKVEnomics een ultieme poging degradatie te ontlopen.