• BDUmedia

GKVEnomics pakt de volle winst

GORINCHEM GKVEnomics won zaterdag 11 mei op Molenvliet de belangrijke wedstrijd in de degradatiezone van VALTO met 16 – 15, dankzij een pracht diepte-doorloopbal 10 seconden voor tijd van Nienke van der Weijden.

In de eerste helft zagen de talrijke toeschouwers een gelijk opgaande strijd, waarbij spits Kevin van Beest zich met 5 doelpunten onderscheidde. Bij 6 – 6 met nog 8 minuten te gaan konden de Gorcumse korfballers een gaatje slaan dankzij doelpunten van afstand van Ismay Bussing, Kevin van Beest en Mats den Besten. Na de pauze zorgden Ferry Gruijters uit een strafworp en Niek van der Weijden uit een kans onder de korf voor een 11 – 9 tussenstand na 5 minuten. De score van GKVEnomics stokte en Valto wist daar, in een tijdsbestek van 8 minuten, van te profiteren 11 – 11.

De spanning steeg met het Gorcumse achttal, dat via een afstandsschot van Mats den Besten, een bijzonder fraaie doorloopbal van Kevin van Beest en een lepe bal van Niek van der Weijden in de combi met Nienke van der Weijden onder de korf telkens 1 punt voorkwam, maar Valto dat steeds weer bij de vakwissel gelijk wist te komen, resulterend in 14 – 14, met nog 10 minuten op de klok.
Het eerste van GKV speelde verdedigend sterk maar aan de andere kant was er via een wissel door de Valto coach een sterke verdedigende rebound ingezet die het de GKV aanval moeilijk maakte meer dan 1 kans uit een aanval te creëren. Een overtreding tegen Ferry Gruijters leverde een strafworp op, die Ferry zelf verzilverde 15 – 14 met nog 7 minuten op de klok.

Ook met Thom Nugteren in de ploeg bleef het moeilijk het verlossende doelpunt te scoren. En wat dan zo vaak gebeurt, aan de andere kant wist Valto uit de Lier in de voorlaatste minuut van afstand te scoren en leek een gelijkspel het hoogst haalbare. Na de vakwissel was er een afstandsschot van Mats den Besten, dat uit de korf draaide, Valto in de aanval kreeg een tweetal schotkansen maar verspeelde de bal. Valto probeerde de GKVers direct vast te zetten, maar via de snel vrijgelopen Thom Nugteren werd de bal direct naar Maren den Besten in de aanval geplaatst gespeeld die Nienke van der Weijden de diepte in zag sprinten en met een lange bal Nienke zeer goed aanspeelde, die op 5 meter met een technisch fraaie doorloop op volle snelheid scoorde, wat tot grote vreugde van spelers en publiek alsnog de volle winst opleverde.

Zaterdag GKVEnomics de uitwedstrijd tegen Oranje Wit in Dordrecht. . De thuiswedstrijd was een mooie open wedstrijd. maar wel na een 16 - 15 voorsprong een 16 - 20 nederlaag. Oranje Wit kende een zwakke start. Mogelijk dat GKVEnomics kan profiteren. .