• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

GKVEnomics pakt winst in sterke tweede helft

GORICHEM Voor GKVEnomics de derde overwinning op rij uit bij KVA in Amstelveen met 19-22, na een 11-9 achterstand bij rust.

Met Suzanne Kuipers in de basis voor de geblesseerde Caitlin Weedage kwam snel met 2 - 0 achter maar met een dubbelscore van Mats den Besten was het 2 minuten later 2-2. Er ontwikkelede zich een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij het standaardteam van GKVEnomics in de aanval te onrustig speelde en daardoor te weinig kansen kreeg om een voorsprong op te bouwen. Kort voor rust wist de thuisploeg met twee afstandschoten in 1 minuut met een 11 - 9 voorsprong te nemen.

Na de pauze, met Ferry Gruiters voor Guido Messerschmidt pakte het Gorcumse achttal direct overtuigend aan met soepel lopende aanvallen. Door afstandsschoten van Jaleesa Claver en Ferry Gruiters werd het al snel gelijk 11-11.

Bij de stand 13-13 drukte GKVEnomics door en met 5 doelpunten in 8 minuten, allemaal afstandsschoten van Suzanne Kuipers, Mats den Besten, Ferry Gruiters, Kevin van Beest, en Nienke van der Weijden stond er na 53 minuten een comfortabele 13-18 voorsprong op het scorebord. GKVEnomics gaf de voorsprong niet meer uit handen ook al kwam de thuisploeg nog een paar keer op twee punten. Wissel Ferry Gruiters bracht de einduitslag op 19-22 met een fraaie doorloopbal.

Zaterdag thuis op Molenvliet speelt om 15.30 uur GKVEnomics tegen de koploper Pernix en kan bij winst gelijk komen .

Doelpuntmakers: Kevin van Beest 4, Mats den Besten 3, Ferry Gruiters 3, Suzanne Kuipers 3, Niek van der Weijden 3, Jaleesa Claver 2, Guido Messerschmidt 2 , Nienke van der Weijden 2 .