• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

GKVEnomics slaat wéér toe in tweede helft

GORINCHEM GKVEnomics won zaterdag met 19-25 overtuigend van Rust Roest in Eindhoven. De winst was het resiltaat van een prima uitvoering in de tweede helft die volgde op een matige partij voorde rust waar er nog sprake was van een 12 - 10 achterstand.

Het laag geklasseerde Rust Roest speelde vanaf de start gedreven en zette de Gorcumse verdediging met goede aanvallen onder druk. Bij GKVEnomics liepen de aanvallen stroef en was er regelmatig te snel na een schot balverlies.

Bij 2 - 2 deelde Rust Roest een plaagstoot uit en liep de ploeg uit Einhoven uit naar6 - 3. Maar het Gorcumse achttal kwam terug tot 8 -7. Rust Roest verhoogde de druk en na een dubbel score van grote afstand door de gevaarlijke Natasja van Rijsinger, met nog 10 minuten te gaan, wist de thuisploeg de voorsprong uit te bouwen tot 11 - 7. Nienke van de Weijden achter de korf, Thom Nugteren van afstand en Jaleesa Claver zorgden ervoor dat de schade beperkt bleef tot 12 - 10.

Na de rust een duidelijke omslag voor de Gorcumse ploeg met aanvallen in een hoog bal tempo. Binnen 4 minuten was de stand met 12 - 14 omgezet in GKV voordeel. Dankzij Thom Nugteren van afstand, een sublieme bal onder de korf van Niek van der Weijden en Jaleesa Claver en Maren den Besten op halve afstand. Wissel Niels Huisman werd aanvallend ingezet.

Rust Roest kon terugkomen tot 15 - 17. Daarna een ijzersterke fase van de Gorcumse korfballers waarin met gevarieerde aanvallen in een hoog tempo Rust Roest zoek werd gespeeld. De voorsprong werd in 5 minuten tijd uitgebouwd naar 15 - 22 met een aantal hele mooie doelpunten, waaronder twee treffers van Kevin van Beest, een benutte strafworp door Niek van der eijden en rake schoten van Caitlin Weedage en Maren den Besten. Rust Roest had haar kruid verschoten. De wedstrijd was gespeeld.

Wissels Ferry Gruiters, Suzanne Kuipers en Martine Wesdijk kregen speelminuten. In de laatste minuut lukte het Martine Wesdijk haar tegenstander met een doorloopbal te verschalken die wegens een overtreding door Thom Nugteren via een strafworp werd verzilverd. Eindstand 19 - 25.

Ook deze competitieronde wonnen de 4 bovenste ploegen en blijft GKVEnomics samen met SDO/Blijwerkt koploper, direct gevolgd door Swift en HKC. Zaterdag speelt GKVEnomics weer uit, dit keer de return tegen Antilopen/Lancyr Deelen in Leusden. In de thuiswedstrijd liep het gesmeerd bij het Gorcumse standaardteam en werd het een 33 - 20 overwinning, maar thuis zal Antilopen vast uit een ander vaatje willen tappen.