• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

GKV/Enomics tweede na winst

GORINCHEM - Een gedreven GKV/Enomics haalde de volle winst in een aantrekkelijke wedstrijd van Deetos/Snel in Dordrecht met 23 - 26. Door het verlies van concurrent Oranje Wit staan het Gorcumse standaardteam met nog 4 wedstrijden te gaan, nu alleen op de felbegeerde tweede plaats in de hoofdklasse, wat recht geeft op deelname aan de kruisfinales voor een plaats in de Korfballeague.

GKV/Enomics ging sterk uit de startblokken in deze streekderby, met gevarieerd spel en prima afronding door het herenkwartet, via 1 - 5 naar 5 - 9. Deetos/Snel kwam terug tot 9 - 10. Aanvoerder Eliza Roest via een vrije bal en Gertjan Meerkerk met een afstandsschot schot zorgde voor 9 - 12. Kort voor rust 11 - 12, maar Kim van Meteren uit een omdraaibal en Gertjan Meerkerk uit schot bracht de ruststand op 11 - 14.

Na rust scoorde Nienke van der Weijden direct een doorloopbal 11 - 15, maar Deetos/Snel bracht toch weer de spanning terug 15 - 16. Eliza Roest met een schot en Niels Zandee uit een strafworp zorgden weer voor lucht 15 - 18. GKV/Enomics met een sterke rebound en scorend over veel schijven bouwde aan een voorsprong van 18 - 23 met doelpunten van twee keer Rachid Machi, nogmaals Kim van Meteren, Maren den Besten en Gertjan Meerkerk en hiermee leek de buit binnen. Maar de thuisploeg vocht zich terug en bracht 4 minuten voor tijd met 23 - 25 de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd tot grote vreugde van de Deetos aanhang in de eigen Deetoshal.

GKV/Enomics hield het hoofd koel en de super scherpe Niels Zandee gooide met een rake korte kans de wedstrijd definitief op slot 23 - 26. Coach Maarten van Woerkom was zeer content met de getoonde strijdlust en scherpte van zijn team en vond het erg positief te zien dat ondanks scorend een mindere dag van topscorer Gertjan Meerkerk, zijn ploeg in staat bleek als team daarvan niet afhankelijk te zijn om tot een hoge score te komen.

Zaterdag in de Van Rappardhal de topper tegen Oranje Wit aanvang 19.40 uur. Normaal al speciaal deze streekderby, maar nu helemaal bijzonder: Oranje Wit staat door het verlies tegen DSC op de derde plaats op twee punten achterstand op GKV/Enomics. GKV/Enomics heeft in ieder geval wat recht te zetten tegen Oranje Wit, want uit was het in de eerste helft gatenkaas.18 - 9 bij rust. Eindstand 31 - 26. De winnaar doet uitstekende zaken.