• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

GKV/Enomics verliest, maar houdt zicht op kruisfinales

GORINCHEM GKV/Enomics heeft zaterdag de kans laten liggen om zich te plaatsen voor de kruisfinales. Thuis in de Van Rappardhal verloren de Gorcumers van Sporting Delta met 22-25. Heel de wedstrijd liep de thuisploeg achter de feiten aan. ,,Teleurstelling alom. We krijgen nog een kans over twee weken, maar dan moet er echt een stapje bij,'' aldus coach Maarten van Woerkom.

De gasten uit Dordrecht vechten tegen degradatie en dat was duidelijk terug te zien in hun spel. Zowel mentaal als fysiek waren ze sterker en de ploeg speelde fel en vol overtuiging. Een attitude die het publiek niet bij GKV/Enomics zag.

De thuisploeg kwam via Maren den Besten en Rachid Maachi nog wel op voorsprong, maar Sporting Delta nam vervolgens het heft in handen. De lange heren van de gasten domineerden onder de paal en de Dordtenaren scoorden over alle schijven. Sporting Delta liep uit naar 3-6, maar kon geen groter gat slaan. De hoofdmacht van GKV wist het verschil, soms met pijn en moeite, tot twee punten te houden en hield zo de tegenstander in het vizier.

Met nog een paar minuten op de klok voor de rust leek GKV dichterbij te komen via een vrije bal van Nienke van der Weijden, een afstandsschot van Gert-Jan Meerkerk en een schot van Kim van Meteren. Maar de Dordtenaren bleven vol overtuiging spelen en trokken de wedstrijd weer naar zich toe. Met een ruststand van 12-14 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

GKV kwam de tweede helft via Maachi en Eliza Roest op gelijke hoogte met Sporting Delta, maar de Gorcumers konden niet doordrukken. De passing was soms slordig, schoten vielen net niet en de gasten zaten GKV dicht op de huid.

Sporting Delta liep via een strafworp (de uitploeg kreeg en verzilverde er maar liefst tien) en een schot weer uit naar twee doelpunten. Tot twee keer toe kwam GKV nog op gelijke hoogte via een schot van Meerkerk en een schot vanaf de zijlijn van Maachi. Maar daarna nam Sporting Delta het heft weer in handen en speelde de wedstrijd uit. De gasten wonnen terecht met 22-25.

,,Een terechte nederlaag,'' concludeerde Van Woerkom na afloop. ,,Wij misten de motivatie die Sporting Delta wel had. We kwamen individueel te kort. Er moet echt een stap bij, anders hebben we niks te zoeken in de kruisfinales.''

Over twee weken speelt GKV/Enomics tegen DSC in Eindhoven. In een rechtstreeks duel wordt beslist wie naar de kruisfinales gaat. De Gorcumers hebben genoeg aan één punt.

Doelpunten:

Gert-Jan Meerkerk 6

Rachid Maachi 5

Eliza Roest 4

Maren den Besten 2

Kim van Meteren 2

Nienke van der Weijden 2

Niels Zandee 1