• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

GKVEnomics verliest nipt van Nieuwerkerk 28 - 27

GORINCHEM In het duel om de tweede plaats heeft GKVEnomics met miniem verschil verloren van Nieuwerkerk 28 - 27.

De thuisploeg ging furieus van start en nam na 7 minuten, onder meer door twee treffers van oud internationaal Medy Tims een voorsprong van 7 - 3. GKVEnomics herstelde zich en met afstandstreffers van aanvoerder Thom Nugteren, Kevin van Beest tweemaal en Martine Wesdijk werd het gelijk 10 - 10. Weer liep Nieuwerkerk uit naar een verschil van 15 - 11, vooral dankzij spits Dani Hoogendorp die alleen al in de eerste helft 7 maal scoorde, mede door een sterke rebound. Dankzij een strafworp benut door Mats den Besten en wederom een afstandsschot van Kevin van Beest kwam de rust met 15 - 13.

Na de pauze heerste Nieuwerkerk en liep, ook door onnodig vrijlaten van de tegenstander bij de achterlijn, uit naar 22 - 16 na 10 minuten. Het Gorcumse achttal gaf zich niet gewonnen en met een mooie doorloopbal van Mats den Besten en en een benutte strafworp, na een aktie van Jaleesa Klaver werd het 22 - 18. Niek van der Weijden en Jaleesa Klaver en Kevin van Beest brachten GKVEnomics met nog 8 minuten te gaan terug in de wedstrijd 23 - 21. Nieuwerkerk spits Dani Hoogendorp had echter zijn antwoord klaar en scoorde zijn 13e treffer; 25 - 21 met nog 6 minuten te gaan. Bij 28 - 24 met nog 2 minuten op de klok leek de strijd gestreden, maar dankzij Niek en Nienke van der Weijden en een strafworp benut door Mats den Besten na een grove charge op Kevin van Beest, terecht bestraft met een gele kaart, kwam GKVEnomics, nog heel dichtbij 28 - 27 en kwam het eindsignaal voor de thuisploeg als een opluchting. .

De Gorcumers voert nu de middenmoot aan met 7 uit 6 punteN. Op zaterdag 7 januari is de hervatting van de zaalcompetitie met de thuiswedstrijd tegen Antilopen.