• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

GKVEnomics verliest van koploper Pernix

GORINCHEM Ondanks een tomeloze inzet verloor GKVEnomics zaterdag van koploper Pernix in Leiden met 25 - 21 na een 13 - 11 ruststand.

Het Gorcumse korfbalachttal ging goed van start en dankzij 2 benutte korte kansen door Niek van der Weijden en Mats den Besten en een afstandsschot van Thom Nugteren kwam de ploeg na 9 minuten op een 2 - 4 voorsprong. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en bouwde een kleine voorsprong op. Bij 10 - 7 zorgden Thom van Nugteren en Jaleesa Claver weer voor de aansluiting 10 - 9, maar door het verzilveren van korte kansen aan Pernix zijde kwam de rust met 13 - 10.

Met Guido Messerschmidt voor Kevin van Beest, geblesseerd aan zijn enkel, startte de Gorcumers de tweede helft voortvarend. Door afstandsschoten van Niek van der Weijden, tweemaal, Jaleesa Claver en Mats den Besten kwam GKVEnomics in 3 minuten op voorsprong 14 - 15. De strijd ging tot 18 - 18 gelijk op tot de 34ste minuut. De thuisploeg ging los en scoorde in 3 minuten 5 maal resulterend in een 23 - 18 voorsprong. De GKVEnomics speelde aanvallend onrustig wat leidde tot snel balverlies. De thuisploeg liep verder uit naar 25 - 19 met nog 10 minuten spelen. Niek en Nienke van der Weijden uit een strafworp en een vrije bal zorgden direct voor 25 - 21 en leek er in de resterende 9 minuten nog veel mogelijk.

In een onrustige slotfase kwamen beide ploegen echter niet meer tot scoren. De wedstrijd werd nog ontsierd door een bewuste zware overtreding van een Pernix dame op Caitlin Weedage, die daardoor in de laatste minuut met een flinke polsblessure het veld moest verlaten. Coach Niels Mastijn completeerde zijn spelers, die duidelijk beter speelden dan in de heenwedstrijd en met veel inzet het verdedigend de fysiek sterke en theatrale koploper Pernix flink lastig maakten, maar aanvallend nog te weinig het eigen spel speelde en nog de routine mist om, wanneer het scoreverloop daarom vraag, om te schakelen naar een consoliderende spelwijze.

Zaterdag speelt GKVEnomics in de Van Rappardhal de thuiswedstrijd tegen Achilles. Aanvang 17.25 uur. Uit in Den Haag kon het Gorcumse standaardteam niet loskomen van de thuisploeg, waar ex league speler Gerald van Dijk zijn stempel op het scoreverloop drukte en werd het na een hectische slotfase 22 - 22. Het belooft een boeiend duel te worden. Achilles zal zeker moed putten uit de zege tegen Tjoba en zal vechten om degradatie te ontlopen.