• PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX

GKVEnomics wint van kampioen Sporting Delta

GORINCHEM In de voorlaatste ronde van de veldkompetitie, een meer dan verdienstelijke overwinning van de korfballers van GKVEnomics, uit bij kampioen Sporting Delta in Dordrecht met 22 - 23. In de eerste helft tot 5 - 5 een gelijk opgaande wedstrijd.

De Gorcumse korfballers kwamen op voorsprong dankzij een schot van afstand van Mats den Besten, Kevin van Beest uit een vrije bal en Jaleesa Claver van halve afstand 5 - 8,

maar Sporting Delta maakte de voorsprong snel ongedaan en kwam met 9 - 8 voor. Niek van der Weijden met een dubbelscore en Nienke van der Weijden, via een raak schot zorgden voor een 10 - 11 ruststand.

Ook na rust ontliepen de ploegen elkaar weinig. De Gorcummers wisten de lengte van de Delta heren behoorlijk te omzeilen en benutte de ruimte die aanvallend geboden werd.

Niettemin bij 16 - 16 kon de thuisploeg een gaatje slaan 19 - 16 met nog 14 minuten te gaan. GKVEnomics gaf zich niet gewonnen en dankzij rake treffers van afstand van Nienke van der Weijden, Caitlin Weedage en spits Kevin van Beest werd de achterstand verkleind tot 20 - 19.

Met nog 5 minuten op de klok werden bij de stand 21 - 19 Guido Messerschmidt en Niels Huisman ingezet en dat pakte goed uit. Prompt scoorde Niels Huisman de aansluittreffer 21 - 20 en Thom Nugteren scoorde met een prachtig jump - schot de gelijkmaker 21 - 21. Mats den Besten, goed in stelling gebracht door Guido Messerschmidt, scoorde van achter de korf 21 - 22 met nog twee minuten op de klok. Sporting Delta scoorde 22 - 22.

In de slotminuut ging na een forse overtreding tegen Niels Huisman de bal op de stip en Thom van Nugteren scoorde koel uit de strafworp de winnende 22 - 23.

Een puike teamprestatie van de GKVers, die met de vijfde overwinning op rij, duidelijk laten zien korfbal technisch flinke progressie te hebben gemaakt.

Zaterdag op de slotdag van de kompetitie speelt GKVEnomics om 15.30 uur thuis op Molenvliet tegen de Meeuwen. Beide ploegen staan op een gedeelde derde plaats. Uit werd het in het laatste kwart een forse nederlaag 26 - 20.