• HKC verliest doelpuntrijk duel bij ASVD

    Archief korfbalvereniging HKC

GKV/Enomics zet zegereeks voort

GORINCHEM Zaterdag op de laatste competitiedag voor de zaal de vijfde zege op rij voor het standaardteam van GKVEnomics. In een spannende wedstrijd, uit tegen BEP in Purmerend werd het een zwaarbevochten overwinning met 22 - 23.

Beide ploegen in goede doen, gingen in de eerste helft voortvarend van start. Na 5 minuten 3 - 3 en na 11 minuten was het 5 - 5. Na een overtreding bij een doorbraak van Kevin van Beest scoorde Mats den Besten uit een strafworp 5 - 6 en met een raak schot van Jaleesa Claver achter de korf namen de Gorcumse korfballers twee punten voorsprong 5 -7. Goed spelend, met treffers van Nienke van der Weijden en Kevin van Beest, beide tweemaal en Niek van der Weijden van afstand werd drie keer een voorsprong genomen van 3 punten bij 6 - 9 , 8 - 11 en 9 - 12, maar BEP bracht telkens de achterstand terug tot 2 punten. De ruststand was 10 - 12.

Na rust kwam GKV/Enomics snel op 4 punten voorsprong dankzij Mats den Besten uit een strafworp en van afstand 10 - 14. Het tempo ging daarna uit de GKV-aanvallen. BEP wist haar lengte oordeel zowel aanvallend als verdedigend beter te benutten, door enerzijds lange aanvallen en verdedigend het GKV in de rebound zeer moeilijk te maken, met snel balverlies als resultaat. De ploeg uit Purmeren kwam terug en op gelijke hoogte met 15 - 15.

Bij 16 - 15 voor de thuisploeg met nog 17 minuten te gaan kwam Ferry Gruiters in de ploeg, waardoor de GKV- formatie meer in balans kwam. De thuisploeg kwam met lange aanvallen na 17 - 17 toch weer op voorsprong met 19 - 17. Bij 20 - 18 lukte het de Gorcummers het tij te keren, dankzij een schot en een doorloopbal van Maren den Besten 20 - 20, met nog 8 minuten op de klok. GKVEnomics hield het hoofd verdedigend koel ondanks de lange aanvallen van de thuisploeg. Met een schot van afstand scoorde Niek van der Weijden 20 - 21 en na een forse overtreding bij een doorbraak van Nienke van der Weijden, was het Thom Nugteren uit een strafworp 20 - 22 met nog 3 minuten op de klok. BEP scoorde van afstand 21 - 22, maar wee Maren den Besten had met een afstandsschot direct het definitieve antwoord klaar.

Hiermee eindigt GKVEnomics de eerste helft van de veldcompetiti op een gedeelde tweede plaats, 1 punt achter SDOVerzuimvitaal en is er dus in het tweede deel nog van alles mogelijk. De korfballers starten na de herfstvakantie met de oefenwedstrijden voor de zaalcompetitie, die begint op 11 november.