• River Dragons

Goede generale voor Gorinchemse teams

GORINCHEM De Gorinchemse drakenboot teams hebben op het EHDC-toernooi een goede generale repetitie beleefd in hun voorbereiding voor het Nederlands Kampioenschap van 1 oktober.

Het EHDC-toernooi is traditioneel de laatste krachtmeting van drakenboot teams voor het NK. Het toernooi is dan ook goed bezet met aanwezigheid van alle Nederlandse topteams evenals goede teams uit Duitsland. In het sterke deelnemersveld wisten de River Dragons driemaal het podium te halen; er waren tweede plaatsen op de 500 meter en de 2.000 meter en een derde plaats op de 200 meter.

Ondanks het eremetaal legt trainer Aldo Snik de lat hoog: ,,Tijdens het NK willen we niet alleen podium plaatsen halen, maar vooral kampioen worden op één of meerdere afstanden."

De Dragons on Fire wisten geen podiumplaats te veroveren, maar hebben met een mix van jeugd en volwassenen maximaal gepresteerd.

Het NK wordt op 1 oktober gevaren op de Bosbaan in Amsterdam. Aan het NK nemen ruim 20 teams deel waaronder de River Dragons en de Dragons on Fire.

De River Dragons is de oudste drakenbootvereniging van Gorinchem. Het team is drie keer per week op het water te vinden. Geïnteresseerden, beginnelingen of gevorderden, zijn altijd welkom; neem dan een kijkje op www.riverdragons.nl.