• Familie Ziemer

Gorcumse zeiler Jochem Ziemer (15) neemt deel aan WK

GORINCHEM Jochem Ziemer(15 jaar) mag binnenkort deelnemen aan Laser youth 4.7 Worlds Championship in Nieuwpoort, België. Volgende week reist Jochem naar de Belgische kust voor nog een vierdaagse training gevolgd door een practice race en de openingsceremonie. De 18e juli start het 6-daagse evenement met meer dan 350 deelnemers uit circa 50 landen wereldwijd.

Jochem is vier jaar geleden als recreatief optimist zeiler begonnen bij MJZ in Gorinchem. Al gauw groeide hij door naar het wedstrijdcircuit en werd hij geselecteerd voor WPS Team Rotterdam waar hij na twee jaar uiteindelijk in de top 20 van Nederland kwam. Dit is het eerste seizoen waarin hij zeilt in de laser, NED198301 Jochem traint gemiddeld 15 uur per week op het water, wedstrijden niet meegenomen.

Zijn huidige trainers zijn onder andere Sietse Sietzema en Roelof Bouwmeester (tevens trainer/coach van Marit Bouwmeester, olympisch radiaal zeilster). Op dit moment staat Jochem 13e Nederlander in rankinglist laser 4.7. Een en ander is te volgen via www.Nieuwpoort.be of via facebook.