• Ab Donker

Herovina komt door muur van Sparta'30 en wint

ANDEL - ,,De trainer van hen zei ook al: 'we wilden in ieder geval de nul houden.''' Herovina-trainer Gert-Jan Potters moest met zijn ploeg op bezoek bij Sparta'30 door een muur heen om tot scoren te komen. Een rode kaart voor Sparta'30 een kwartier na rust bleek nodig, want pas daarna vielen de doelpunten, waardoor Herovina met een 0-2 overwinning terugkeerde naar Herwijnen.

Door Sjors Tanis

Geen doelpunten in de eerste helft. En weinig kansen. ,,Het was saai'', beaamde Potters. ,,Zij hadden niet het plan om het spel te maken en wij waren niet in staat iets te creëren.'' Dus moest het spektakel na de pauze komen. Toch was het ook in de tweede helft lang wachten op een doelpunt.

Een rode kaart van Sparta'30 een kwartier na rust was het beslissende zetje in de juiste richting voor Herovina. ,,Vanaf dat moment was het wachten op de 0-1'', vond Potters. Het duurde echter lang, want pas in de 84ste minuut maakte Kevin Steenbruggen de openingstreffer. Dylan Strijk zette in blessuretijd met de 0-2 de eindstand op het scorebord.

,,We misten wat spelers, maar de jongens die hebben gespeeld hebben het goed gedaan. Dat is een mooie boost voor hen'', aldus Potters. ,,Een mooie middag.''