• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

Hoofdrol voor Kevin van Beest tijdens GKV-BEP

GORINCHEM Alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen stond zaterdag 2 juni op het programma voor de Gorinchemse korfballers. Vorige week wist het tweede team overtuigend kampioen te worden met een 12-26 overwinning bij de concurrent, terwijl GKV Enomics 1 haar titelkansen verspeelde tegen Pernix in Leiden.

Dat er niks meer op het spel stond was vooral te merken aan de verdedigende plannen van de teams. Beiden hadden zich nauwelijks voorbereid en waren vooral uit op een leuke wedstrijd om het seizoen dat toch een teleurstellend einde kende, mooi af te sluiten. De uitploeg koos met achter verdedigen nog wel voor een vertragende tactiek, maar gaf weinig druk en dat leidde tot een hoog schotpercentage bij GKV Enomics. Tot 5-5 hield BEP dit ook vol, maar hierna was het voor het eerst in maanden dat de acht van GKV Enomics weer dynamisch en als collectief de aanvallen verzorgde, en tegelijk de focus op kon brengen om verdedigend stabiel neer te zetten. Zo liep de ploeg snel en met schitterend spel uit naar een 17-8 ruststand.

Na rust verslapte GKV Enomics verdedigend, maar wist het de korf nog wel regelmatig te vinden. Een weinig spannende tweede helft was het gevolg, waarin BEP af langzaam maar zeker wel terug wist te komen in de wedstrijd. Het gat van 9 bij de rust bleek echter te groot. Eindstand 31-28, met een hoofdrol voor Kevin van Beest, die met 10 treffers en 13 rebounds, de eerste double-double van het seizoen noteerde. Russell Westbrook is er niks bij.

Dawn Schaerlaeckens mocht haar debuut nog maken, en Nienke van der Weijden loste in de laatste minuten Caitlin Weedage af, van wie na drie jaar in GKV Enomics 1 afscheid werd genomen. Zij kiest ervoor niet meer competitief te spelen. Ook Jaleesa Claver heeft haar laatste wedstrijd voor GKV Enomics gespeeld, die voor een avontuur bij hoofdklasser Dalto/Klaverbladverzekeringen heeft gekozen. Een publiekswissel zat er voor haar helaas niet in, omdat ze door een kneuzing rond haar schouder al een maand vanaf de kant moet toekijken. Beide dames worden bedankt voor bewezen diensten en veel succes gewenst de komende jaren.

SDO/Blijwerkt werd door een 26-20 overwinning net als in de zaal kampioen. Zo moet het ambitieuze GKV Enomics tot twee keer toe haar meerdere erkennen in de Kamerikse ploeg. Het is aan coach Niels Mastijn en de spelers om volgend jaar nieuwe stappen te maken en het hoge niveau dat regelmatig gehaald werd constanter vast te houden.