• Ronald den Uijl

Jogadores CF derde kampioenschap op rij

Zaalvoetballers promoveren naar Eerste Divisie

Tim Hartman

t @Namtrah09

GORINCHEM ,,Als je kampioen wordt over een hele competitie is dat altijd terecht", sprak Nico Spreij van de KNVB de jongens van Jogadores CF/Cagemax toe na afloop van de 3-1 gewonnen wedstrijd tegen SCR/'t Rijens Vat. Met die winst in de eigen Oosterbliek pakten de Gorcumers voor de derde keer op rij het kampioenschap. Twee jaar geleden in de Eerste Klasse en dit weekend ook in de Topklasse. Met die prestatie komen de Gorcumers volgend jaar uit in de Eerste Divisie, het tweede niveau van zaalvoetbal in Nederland.

Sporthal de Oosterbliek werd vrijdagavond druk bezocht om de mannen van Jogadores CF/Cagemax naar het derde kampioenschap op rij te helpen. Dat lukte, al was het met moeite. De uitploeg uit Rijen strijdt nog om degradatie te voorkomen en gaf het kampioenschap dus niet zomaar cadeau. Ondanks het uitstekende begin van Jogadores CF met een vroeg doelpunt van Yoesef Pyla moest de thuisploeg heel lang tot het gaatje gaan. Ook na de 2-0 van topscorer Remie Schuurman wisten de Gorcumers niet door te drukken en de dubbele marge die bij rust op het scorebord stond, was alles behalve geruststellend.

Na rust was het zelfs de uitploeg die het spel maakte. De kampioensstress sloop in de ploeg van coach Paul Janssen en dat maakte het spel er niet beter op. Het was aan doelman Dustin van Bezooijen en de onzorgvuldigheid van de bezoekers te danken dat de 2-1 lange tijd uitbleef. Vijf minuten voor tijd viel deze alsnog waardoor het nog peentjes zweten werd voor de thuisploeg.

Remie Schuurman zorgde pas in de laatste minuut met zijn 36ste doelpunt van het seizoen voor de grote opluchting, de 3-1 eindstand, maar bovenal het kampioenschap. ,,Verdiend", sprak coach Paul Janssen na afloop. ,,We hebben sinds oktober niet meer verloren en waren de meest constante ploeg. Als je slechte wedstrijden wint, word je kampioen", legt de coach uit.

Voorzitter en doelman Dustin van Bezooijen sluit zich aan bij zijn coach: ,,Als speler is dit gewoon genieten. We speelden niet altijd goed en kwamen in twaalf wedstrijden op achterstand, maar wisten die steeds weer om te buigen in winst. Dat is ook een kwaliteit." In de rol van voorzitter begint nu weer een pittige klus voor zijn bestuur: ,,In de Eerste Divisie krijgen we behoorlijk verre uitwedstrijden dus dat wordt nog een hele organisatie, maar we gaan hier eerst van genieten. Na de laatste wedstrijd in Eindhoven gaan we weer naar volgend jaar kijken."

Voor routinier André Zondag was het zijn laatste wedstrijd: ,,Ik ben blij dat ik mijn steentje heb bij kunnen dragen, maar maak nu plaats voor de jongeren."