Jogadores CF vist drie punten op in Zeeland

GORINCHEM - De eerste wedstrijd na de winterstop stond weer voor de zaalvoetballers van Jogadores CF op de stoep. Die stoep lag wel een eindje weg. Namelijk in het Zeeuwse Vlissingen, waar Groene Ster 2 de tegenstander was. Beide ploegen stonden in puntenaantal gelijk, ondanks een wedstrijd minder voor de Gorcumers, en dus mocht de 2-6 overwinning van de Gorcumers een uitstekende genoemd worden.

Tim Hartman

Na een rit van anderhalf uur begon in sporthal Baskensburg eindelijk weer de competitie voor Jogadores CF. De Gorcumers kwamen ondanks de lange rit goed uit de startblokken en de Zeeuwse keeper werd al snel getest door zowel Jamy Goemaat als Yoesef Pyla. Edek Godlewski, die de plaats onder de Gorcumse lat innam had het in de beginfase rustig, maar daar kwam met een vrije trap voor de thuisploeg snel verandering in. Het slechte huwelijk tussen Jogadores CF en vrije trappen bleek niet te zijn beëindigd tijdens de jaarwisseling en de 1-0 was dan ook een feit.

De thuisploeg nam daarmee het initiatief over, maar tot scoren kwam Groene Ster 2 niet. Yoesef Pyla en Remie Schuurman deden wat de thuisploeg niet lukte: scoren. Vlak voor rust bogen zij de stand om naar 1-2.

Na rust werd het geen moment meer saai. De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker waar de uitploeg juist op zoek ging naar comfort in de vorm van de 1-3. Die 1-3 werd echter voorkomen door een uitstekende doelman. Al moet gezegd worden dat het Gorcumse vizier ook behoorlijk onscherp stond.

En als die niet aan de ene kant valt... Ook dit keer was de voetbalwet van toepassing en werd de 2-2 hard binnen geknald.

Jeffrey Scheffers was echter nauwelijks onder de indruk van die gelijkmaker en met twee treffers gooide hij de wedstrijd in het slot. De thuisploeg probeerde het nog wel, maar zonder keeper en met een extra speler kwam er te veel ruimte in de Zeeuwse defensie waardoor Jogadores CF nog uit kon lopen tot 2-6. Een uitstekende overwinning waarmee er vertrouwen getankt wordt voor de kraker van volgende week. Dan staat de Gorcumse derby tegen ZVG op het programma.