• Ronald den Uijl
  • Ronald den Uijl

Jogadores CF/Cagemax de sterkste van Gorinchem

GORINCHEM - Zaalvoetballend Gorinchem haalde vrijdagavond weer haar hart op. Een van de hoogtepunten van het Gorcumse zaalvoetbal stond weer op het programma: de stadsderby tussen Jogadores CF/Cagemax en ZVG/Cagemax. Niet alleen de hoofdsponsor hebben de teams gemeen. Beide ploegen draaien als promovendi uitstekend mee in de bovenste regiones van de Topklasse. In een volgepakte Oosterbliek was het Jogadores CF dat er met de 6-2 winst van door ging en ZVG voorlopig achter liet in de strijd om de titel.

Door Tim Hartman

Jogadores CF/Cagemax en ZVG/Cagemax betraden respectievelijk als nummers drie en vier de zaal met een verschil van twee punten en een wedstrijd minder voor Jogadores CF. Theoretisch leek die ploeg dan ook de beste papieren te hebben, maar dat goede papieren geen garantie bieden, liet ZVG al in de eerste wedstrijd zien toen het er met de 5-2 winst vandoor ging.

Jogadores CF ging fel van start. Ruim vijfhonderd toeschouwers zagen hoe ZVG volledig onder de voet werd gelopen en Jogadores CF de score al snel op 3-0 bracht.

Na de 3-0 werden ook de mannen in het lichtblauw wakker. Waar er eerst nog enkele kansen gemist werden, onder andere een gigantische pegel op de kruising van Mohamed Boukrouche, was het vlak voor rust tweemaal raak. Jamy Goemaat werkte de bal ongelukkig in eigen doel en Christiaan Perrier strafte geklungel in de Jogadores CF-defensie genadeloos af. ZVG schoot daarmee de rozen waar Jogadores CF op leek te zitten aan flarden.

De verwachting was dan ook dat ZVG na rust de jacht naar de gelijkmaker zou openen. De intentie was er ook, maar het waren de mannen in het geel die via Sjors Hendriks de 4-2 noteerde.

Die marge kwam nog wel aantal keren in gevaar. Goemaat en Hendriks kregen beiden een kaart die dezelfde kleur had als hun shirt waardoor hun ploeg twee periodes met een man minder speelde. Boukrouche trof echter weer de lat en John Wijnbelt zag zijn schot knap gepareerd worden door Edek Godlewski.

ZVG probeerde de achterstand nog wel om te buigen met een extra speler, maar de ruimtes die daardoor vielen, gaf Jogadores CF de gelegenheid om de wedstrijd op slot te gooien. Na de 5-2 van Goemaat zag Wijnbelt de bal ongelukkig via zijn benen het doel in rollen wat de eindstand op 6-2 bracht.

,,Een volwassen overwinning", concludeerde Goemaat na afloop. ,,We spelen de komende weken tegen alle bovenste ploegen dus dit is erg belangrijk. We zullen misschien nog wel een uitglijder maken, maar dan is het zaak om niet in paniek te raken. Dit is ons eerste seizoen in de Topklasse en het gaat fantastisch."

Fotobijschrift: Aanvoerder Remie Schuurman houdt voor volgepakte tribunes de ZVG-defensie bezig