• Ronald den Uijl

Jogadores CF/Cagemax doet na het seizoen stapje terug

GORINCHEM Jogadores CF/Cagemax zal na dit seizoen, ongeacht het resultaat in het huidige seizoen, niet meer uitkomen in de Eerste Divisie, het tweede zaalvoetbalniveau van Nederland. De Gorcumse zaalvoetbalvereniging doet een stapje terug.

Reden voor dit besluit is volgens voorzitter Dustin van Bezooijen het feit dat de bestuursleden het te druk hebben met hun maatschappelijke carrière en zodoende nauwelijks toekomen aan het leiden van de club. ,,Dat ging tot nu toe vrij goed, maar het is helaas te lastig gebleken om de club op dit niveau te behouden."

PLEZIER Op welk niveau Jogadores CF zal instromen en met welke spelers de club dat zal doen, is nog niet bekend. ,,In principe willen we in de Topklasse weer instromen", aldus Van Bezooijen. ,,Alle spelers zijn vrij om te doen wat zij willen. Een aantal spelers wil zo hoog mogelijk blijven voetballen en dat is prima. Met Jogadores CF gaan we terug naar de basis: met vrienden voetballen en plezier maken", aldus Van Bezooijen, die zelf voorzitter blijft. ,,We hebben dit besloten, maar de precieze invulling daarvan is nog niet bekend."

FUSIE Jogadores CF promoveerde vanaf het seizoen 2012/2013 tot drie keer toe en ging zodoende van de eerste klasse in één rechte lijn naar de Eerste Divisie. Het leverde de club twee keer de titel 'Gorcums sportploeg van het jaar op', een titel die afgelopen jaar werd overgenomen door ZVG/Cagemax, de andere zaalvoetbalclub uit Gorinchem. Of ook een fusie met ZVG tot de mogelijkheden behoorde? ,,We hebben echt alle opties bekeken. Het bestuur heeft voor deze optie gekozen", aldus Van Bezooijen.

Jogadores CF maakt wel gewoon het seizoen af in de Eerste Divisie, waar het momenteel van de twaalf ploegen tiende staat. Twee punten boven hekkensluiter FCK De Hommel. ,,We gaan het seizoen zo goed mogelijk proberen af te maken en niet te degraderen", besluit Van Bezooijen.