Jogadores CF/Cagemax heeft alles nog in eigen handen

GORINCHEM Jogadores CF/Cagemax heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Topklasse. De zaalvoetballers hielden koploper ZVV BE'79 knap op 4-4 waardoor het gat tussen beide teams twee punten blijft. Jogadores CF heeft echter nog een wedstrijd tegoed en dus alles in eigen hand.

Door Tim Hartman

De kraker van de Topklasse, zo mocht de vrijdagavondwedstrijd tussen Jogadores CF/Cagemax en ZVV BE'79 genoemd worden. Jogadores CF was er op gebrand om minimaal gelijk te spelen en nam in de eigen Oosterbliek het initiatief. Het was echter de uitploeg die al snel op voorsprong kwam. Door tweemaal matig verdedigen aan Gorcumse zijde liep de ploeg uit Berkel-Enschot voor rust al uit naar 0-2.

Een fraai staaltje effectiviteit leek Jogadores CF de das om te doen. Toch lieten de Gorcumers de koppen niet hangen en creëerde genoeg kansen. Een uitstekende keeper belette de Gorcumers echter lange tijd van scoren. Toch kon ook hij niet voorkomen dat Sjors Hendriks de 1-2 binnen schoot.

Het gaf Jogadores CF vleugels en ook de 2-2 viel nog voor rust.

Remie Schuurman verrichtte zowel verdedigend als aanvallend prima werk. Nadat hij de bal van de lijn afhaalde, kreeg hij aan de andere kant de bal van Mergim Shala op een presenteerblaadje: 2-2.

Na de rust was het wederom de uitploeg die op voorsprong kwam. Maar onder de indruk was Jogadores CF niet. De aanval werd meteen weer gezocht en dat resulteerde in de 3-3 na een benutte strafschop van Jamy Goemaat. Die stand bleef dankzij beide keepers een tijdje staan.

Tien minuten voor tijd bracht Robert Scheurwater vanuit kansloze hoek de score op 4-3. Hij zag een gaatje die er eigenlijk niet was. Desondanks viel de bal wel in het netje en deed iedereen in een geelblauw tenue een vreugdedans.

De mannen van ZVV BE'79 zetten vervolgens aan en hadden ook wel zin in een vierde vreugdedans. Zes minuten voor tijd mochten ze die ten uitvoering brengen nadat ze Edek Godlewski kansloos lieten. Omdat beide ploegen nog twee grote kansen op drie punten lieten liggen, was 4-4 ook de eindstand.