Jogadores CF/Cagemax koploper in Topklasse

DINTELOORD Jogadores CF/Cagemax heeft zich maandagavond tot koploper van de Topklasse gekroond. In Dinteloord werd laagvlieger Prinsland moeizaam met 5-7 opzij gezet. Met die overwinning hebben de Gorcumers nog vier wedstrijden over om een punt voorsprong op ZVV BE'79 te verdedigen.

Ondanks de lage notering van Prinsland zat de thuisploeg in de 'winning mood' door drie overwinningen op rij. Jogadores CF/Cagemax leek daar echter geen boodschap aan te hebben. De eerste tien minuten fungeerde de Dinteloordse doelman vooral als kleiduif die volledig aan flarden werd geschoten. Via Sjors Hendriks, een prachtig wippertje van Remie Schuurman en een goal van Jeffrey Scheffers liepen de Gorcumers al vroeg uit naar 0-3.

Het stormachtige begin kon echter niet doorgezet worden en het goede spel kwam in het vervolg vooral van de thuisploeg. Voor rust kwamen de gastheren dan ook nog terug tot 2-3 en daar mocht Jogadores CF nog de handen mee dicht knijpen.

De donderspeech van coach Janssen leek na rust zijn vruchten af te werpen en de score werd al snel weer opgeschroefd tot 2-5. Nadat Sjors Hendriks geel getoond kreeg, vielen de 3-5, 4-5 en 5-5 in een rap tempo achter elkaar.

De Gorcumers leken even het voetbal verleerd te zijn, maar de gelijkmaker schudden de mannen weer wakker en de jacht op de overwinning en de koppositie werd weer geopend. Helaas voor Jogadores CF herpakte de Dinteloordse goalie zich na rust uitstekend en pakte hij ballen waarvan niemand wist hoe hij dat deed.

Toch moest hij vlak voor tijd nog tweemaal vissen. Remie Schuurman zorgde met een subtiele punter voor de 5-6 en doordat de thuisploeg met een extra speler ging spelen, kon Sjors Hendriks de bal in een leeg doel schuiven. 5-7 was daarmee de eindstand en Jogadores CF naast opgelucht ook de koploper.