• Ronald den Uijl

Jogadores CF/Cagemax speelt zich veilig

GORINCHEM Jogadores CF/Cagemax heeft zich vrijdagavond verzekerd van nog een seizoen in de eerste divisie. RS, dat in punten gelijk stond, kwam op bezoek in de Oosterbliek en werd met een 7-4 nederlaag naar huis gestuurd door de mannen van Johan van der Hoek. Met nog één wedstrijd te gaan is het verschil drie punten, maar het doelsaldo van Jogadores CF is 34 doelpunten beter dan dat van de Rotterdammers.

 

 

De ultieme finale. Zo kon het treffen tussen Jogadores CF/Cagemax en RS bestempeld worden. Wie wint, maakt een hele grote kans om op het twee niveau van Nederland te blijven. Een zenuwslopende pot zaalvoetbal was daarvan het gevolg. Jogadores CF won eerder dit seizoen in Rotterdam met 5-9 en ook nu zetten de Gorcumers al snel een stap naar de overwinning. Remie Schuurman opende binnen een mum van tijd de score. 

Vervolgens maakten de mannen van coach Johan van der Hoek tot drie keer toe een achterstand goed. De 1-2, 2-3 en 3-4 werden weg gepoetst door twee goals van Jamy Goemaat en eentje van Jeffrey Scheffers. In de tussentijd liep Sjors Hendriks tegen zijn twee gele en dus een rode kaart aan. 

Nadat Scheffers de 4-4 had genoteerd, zette Jogadores CF door en liep het vrij gemakkelijk nog uit naar 4-7. De eerste en misschien wel de belangrijkste van de laatste drie treffers was van Mergim Shala, van wie voorafgaand aan de wedstrijd afscheid werd genomen. Shala speelt volgend seizoen voor de andere Gorcumse zaalvoetbalclub: ZVG/Cagemax.

 

ZVG Die ploeg moest vrijdagavond, ondanks de 2-6 overwinning op CFM Transito, het kampioenschap van de Topklasse aan ZVV BE'79 laten. Nacompetitie moet nu gaan uitwijzen of de Gorcumse derby volgend jaar in ere wordt hersteld. ZVG moet dan drie knock-out rondes doorstaan om promotie naar de eerste divisie af te dwingen. Volgende week staat bovendien ook nog de bekerfinale op het programma voor de Gorcumers: ZVV BE'79 moet in Sint-Michielsgestel van de dubbel afgehouden worden.