• Ronald den Uijl

Jogadores CF/Cagemax sprokkelt een puntje

GORINCHEM Jogadores CF/Cagemax heeft een puntje overgehouden aan de ontmoeting van vrijdagavond met het tweede elftal van FC Eindhoven. In de eigen Oosterbliek noteerden de Gorcumse zaalvoetballers in een knotsgekke laatste minuut zeventien seconden voor het einde nog de 6-6 via Quincy Bartens. ,,Toen we de 5-5 maakten dacht ik dat we nog konden winnen, maar na de 5-6 dacht ik dat het was gebeurd", aldus de 18-jarige spits.

door Tim Hartman

t @Namtrah09

Jogadores CF kent een lastig seizoen in de Eerste Divisie van het zaalvoetbal. Na drie kampioenschappen en dus drie promoties op rij zijn de Gorcumers op een niveau aangekomen waar de overwinningen niet meer voor het oprapen liggen. De winst op Excelsior'31 in de allereerste competitiewedstrijd is vooralsnog ook de enige waardoor de mannen van coach Johan van der Hoek voorlaatste staan. Een overwinning op van FC Eindhoven 2, een concurrent in de onderste regiones, zou Jogadores CF een zetje in de goede richting geven.

En dat had ook gekund. Via Quincy Bartens en Jeffrey Scheffers kwamen de Gorcumers al snel 2-0 voor. Daar had de 3-0 aan toegevoegd moeten worden, maar een balletje van Remie Schuurman op de vrijlopende Robert Scheurwater was net niet op maat. In de tegenaanval kregen de Gorcumers meteen de deksel op de neus: 2-1. Het was het begin van een fase waarin Jogadores CF het voetballen leek verleerd te zijn. De 2-3 ruststand was daarvan een gevolg.

Na de thee leek het gauw mis te gaan. Keeper Edek Godlewski haalde de Eindhovense spits neer met een gele kaart en penalty tot gevolg. De goalie herstelde zijn fout echter uitstekend door de bal te stoppen.

Dat, en een Eindhovense rode kaart, gaf de Gorcumers weer vertrouwen. Bartens werd nagetrapt volgens de scheidsrechter en de uitploeg verdedigde tijdelijk met een man minder de voorsprong. Met een man minder ging dat prima, maar nadat de bezoekers weer compleet waren, maakten Mergim Shala en Bartens er 3-3 en 4-3 van.

In de Eerste Divisie krijgt de tegenstander een tienmetertrap na zes overtredingen en ieder daaropvolgende. ,,En daar ontbreekt bij ons nog wat slimmigheid", vindt coach Van der Hoek. FC Eindhoven 2 mocht er in totaal vier nemen waarvan er drie (2-2, 4-4 en 4-5) invlogen. Bartens noteerde echter nog de 5-5 vlak voor tijd. Een puntje leek daarmee binnen, maar drie seconden later lag ook de 5-6 alweer in het netje waarna een nederlaag voor Jogadores CF een feit bleek. Maar, zoals gezegd, was het Bartens die in een knotsgekke laatste minuut alsnog de 6-6 binnen knalde. Tot opluchting van de coach: ,,We hebben goed gespeeld en hadden kunnen winnen, maar als je een halve minuut voor tijd nog 5-6 achter komt, mag je blij zijn met een puntje."

Fotobijschrift: Quincy Bartens is de gevierde man bij Jogadores CF. Aangever Remie Schuurman omhelst hem.