• gpfoto/Jan Noorlandt

    gpfoto/Jan Noorlandt

Jogadores: 'Geenszins verantwoordelijk voor niet doorgaan PCC'

GORINCHEM In een verklaring op haar website laat zaalvoetbalvereniging Jogaderes weten zich geenszins verantwoordelijk te voelen voor het niet doorgaan van de twintigste editie van de Champions Cup. De vereniging is verbaasd dat zij door het bestuur van PCC worden aangewezen als een van de oorzaken van de afgelasting van het populaire zaalvoetbaltoernooi.

,,Wij denken dat iedereen die het toernooi kent, tot de conclusie zal komen dat een toernooi met dusdanige commerciële en sociale waarde, nimmer door een kleine vereniging als Jogadores kan worden stopgezet. Daarnaast hebben wij als vereniging geen baat bij de huidige situatie, aangezien er veel spelers van ons jaar in jaar uit een bijdrage mogen leveren aan het toernooi", aldus de verklaring die op de site van de Gorcumse zaalvoetbalvereniging staat.

Verder laat de vereniging weten dat ze verder geen behoefte hebben om inhoudelijk op de kwestie in te gaan. ,,Zeker niet via de pers of via andere media. Wij zijn ook niet de partij om via de media "met modder te gooien", of om personen, die gewoon hun (al dan niet betaalde) werk doen, naar beste eer en geweten, moedwillig te beschadigen. Wij houden ons als kleine vereniging verre van dat."

Gisteren maakt het bestuur van de PCC bekend dat de twintigste editie van het populaire zaalvoetbaltoernooi dit jaar definitief niet doorgaat. In juni van dit jaar ontstond er onenigheid over de uitlatingen van sponsors in sporthal De Oosterbliek. Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties (SGS) en Jogadores zijn van mening dat de uitlatingen van hun sponsors tijdens het twee weken durende toernooi niet mogen verdwijnen achter de uitlatingen van de sponsors van het zaalvoetbaltoernooi. Na bemiddeling door gemeente en hoofdsponsr Proxsys leek er een tussenoplossing gevonden te zijn, maar op het laatste moment werd deze oplossing (alle sponsors middels een videopresentatie tonen tijdens het toernooi, red.) verworpen door Jogadores. Volgens het PCC bestuur is inmiddels onvoldoende draagvlak om het toernooi door te laten gaan.

Label:

Champions Cup