Jubilarissen vv Woudrichem gehuldigd

WOUDRICHEM Bij vv Woudrichem werd zaterdag 2 januari de nieuwjaarsreceptie gehouden. De jubilarissen zijn ook nu weer van 25 tot 70 jaar lid van de vereniging. Hij begint met de 25 jaar lid zijnde Koert Kant, Ewout Secrève en Joop van Linstee. Koert die met zijn lengte veel verdedigers te snel afwas met een geplaatste kopbal. Ewout die nu zijn weg heeft gevonden bij de scheidsrechters en dan nog Joop van Linstee. Hij kwam in 1991 als trainer onze club binnen. Daarvoor was hij verdienstelijk voetballer in het betaalde voetbal bij Sparta in Rotterdam en bij Dordrecht. De wedstrijd in zijn jeugd tegen PSV waarin hij scoort wordt nog even terug gehaald. Ook Jan Willem de Joode en zijn zoon Gerard zijn 25 jaar lid. Beide zijn keeper en Jan Willem was het in het verleden en zoon doet het nu nog steeds goed in ons 1e elftal.

Bijzonder is het als familie de Jong naar voren wordt geroepen. (foto 1) Vader Wim kwam naar Woudrichem en werd lid samen met zijn drie zoons Rick, Erwin en Raymond. Voeg daar de rechterhand van Raymond, Christel Borg bij die 25 jaar lid van de vereniging is. Allen hebben hun sporen in de club verdiend. Dan Jan en Hanno de Joode. Vader en zoon die ook 40 jaar deel uitmaken van onze vereniging. Jan die de voorzittershamer 10 jaar heeft gehanteerd en veel kan verhalen vanuit het verleden. Met name de wedstrijden om de beker in 1964 staan hem nog steeds goed voor ogen. De wedstrijden tegen Arnemuiden, BRC, RVVH, Ouick Boys werden winnend afgesloten waarna de finale tegen Huizen werd verloren.

Ook 40 jaar lid zijn Wim van der Berg en Kees Braat. Wim speelde veelal in de lagere elftallen maar het plezier was steeds aanwezig. Nu verzorgt hij de scheidsrechters voor de vereniging. Kees Braat was eerder 9 jaar boekhouder, 11 jaar penningmeester, 3 jaar secretaris en maar 7,5 week voorzitter. Als demissionair voorzitter geeft Kees aan dat ook het nu spelende probleem wel weer opgelost gaat worden. Met vertrouwen gaan we de toekomst in.

50 jaar lid zijn Leo van Tilborg en Henk Struik. Leo die na zijn actieve voetbal jaren jeugdtrainer werd en daar veel plezier aan beleefde. Henk die nog zo nu en dan het 1e elftal terzijde staat als verzorger. Daarvoor was hij een vaste waarde in het 1e elftal.

Als je 70 jaar lid bent van de club mag als een bijzonderheid worden aangemerkt. Het was Piet Vink van de Oudendijk die als jubilaris in het zonnetje werd gezet. (foto 2) Piet heeft tot op hoge leeftijd gevoetbald. Is lid van verdienste. Was trainer en 55 jaar scheidsrechter. En actief betrokken bij Jeugdplan Nederland van de KNVB.

Tot slot werd het contract getekend met trainer Leon Elands. Een contract voor onbepaalde duur. (Foto 4)

Op foto 3 van links naar rechts:

Wim de Jong (40), Kees Braat (40), Piet Vink (70), Christel Borg (25), Joop van Linstee (25), Raymond de Jong (40), Leo van Tilborg (50), Erwin de Jong (40), Koert Kant (25), Jan de Joode (40), Gerard de Joode (25), Henk Struik (50), Hanno de Joode (40) en Ewout Secrève (25). Rik de Jong (40), Wim van den Berg (40), Bas van Straten (50), Aad Borg (25), Jan Willem de Joode (25) en Bas van de Wiel (25) ontbreken op de foto.