• gp-foto

    foto: GP-foto

Jubileumeditie Gorcum Sportgala weer een succes

GORINCHEM - De vijfde editie van het Gorcum Sportgala was weer een gala vol sportieve hoogtepunten. De winnaars van sporter, sportploeg, sporttalent, sportfoto en sportinitiatief werden afgelopen vrijdagavond bekend gemaakt in schouwburg de Nieuwe Doelen. Daarnaast werden ook enkele sportvrijwilligers in het zonnetje gezet.

Door Tim Hartman

Dagmar Genee, Jogadores CF, Lizzy Minnaert, Bianca de Groot en het Jeugd WK van Sporthier! United bekroonden het afgelopen sportjaar met een mooie prijs. Dagmar Genee was de enige vrouw binnen de 'Big Five', maar ging er wel met de eer 'Gorcums sporter van het jaar' vandoor. Zelf speelde ze vrijdagavond een bekerwedstrijd met haar Spaanse club Sabadell waardoor haar moeder de prijs in ontvangst mocht nemen.

Voor Jogadores CF was het bij de tweede keer al scheepsrecht. De ploeg werd dit jaar voor de tweede keer op tijd genomineerd als sportploeg van het jaar. Nadat de zaalvoetballers vorig jaar GKV B1 voor zich moesten dulden, mochten zij dit jaar wel de prijs in ontvangst nemen. En wel uit handen van zaalvoetbalbondscoach Marcel Loosveld.

De mooiste jurk van de avond kwam ongetwijfeld op naam van Lizzy Minnaert. Maar bovenal werd de 14-jarige uitgeroepen tot 'Gorcums sporttalent van het jaar'. Met haar twee wereldtitels kempo, die ze behaalde in Boedapest, kreeg ze de prestigieuze titel uit handen van sportman van het jaar 2013, Mohamed Boukrouche.

Bianca de Groot maakte de mooiste sportfoto van het jaar en het Jeugd WK van Sporthier United! werd bekroond als sportinitiatief van het jaar. Naast alle sportwinnaars was er ook speciale aandacht voor de sportvrijwilligers en het Dutch Soccer Team Eritrea.

Een uitgebreider verslag van het Gorcum Sportgala is dinsdag te lezen in De Stad Gorinchem.