Kjell Roerbag begint seizoen met mooie overwinning

VUREN Afgelopen zaterdag is de eerste wedstrijd van de landelijke jeugdcompetitie mountainbiken verreden in Oldebroek. Na een winter waarin Kjell veel wedstrijden op de cyclocrosser heeft gereden, was het weer spannend om aan de start te staan van een nieuw seizoen. Kjell kwam bij deze rit als winnaar over de streep.

Kjell heeft de beste start en er ontstaat een kopgroep met 3 renners Twan van der Drift, Stein Willemsen en Kjell. Stein is de eerst die pech heeft doordat zijn ketting eraf loopt en moet in de achtervolging op Twan en Kjell. In de 3e ronde komt Kjell vervelend ten val en moet eerst zijn stuur rechtzetten voordat hij verder kan. Twan kan hierdoor uitlopen en rijden de 3 renners individueel verder met ongeveer 20 seconden tussen Twan en Kjell en ongeveer 40 seconden tussen Twan en Stein. Na de pech van Stein en Kjell kreeg Twan te maken met een aflopende band waardoor hij zijn wiel moest wisselen. Hierdoor kon Kjell weer aansluiten bij Twan en direct een gaatje slaan. Kjell rook zijn kans en besloot Twan maximaal onder druk te zetten. Twan kwam tot op 15 seconden van Kjell, maar het gat dicht rijden lukte niet. Stein kon het gat op Twan ook niet dicht rijden.

Na op de kop af 59 minuten voluit fietsen kwam Kjell met een voorsprong van 50 seconden op Twan als winnaar over de streep. Voor Kjell een lekker begin van het seizoen en een bevestiging dat zijn vorm goed is.