Kjell Roerbag wint 1e wedstrijd wintercompetitie

VUREN De eerste wedstrijd van de succesvolle Jan van Arckel wintercompetitie is afgelopen zaterdag verreden in Noordeloos. De wintercompetitie bestaat uit 9 wedstrijden die worden verreden in de Alblasserwaard. De renners mogen op een mountainbike rijden of op een veldrijfiets. Door de vele regen van de laatste dagen was het parcours loodzwaar geworden en dat betekende voor de renners een zware wedstrijd met veel modder.

Kjell stond aan de start in de categorie 12 tot en met 14 jaar met een deelnemersveld van totaal 42 renners. De start van de 1e wedstrijd wordt bepaald op basis van een loting en Kjell startte op de 3e startrij.

Na een goede start maakte Kjell een stuurfout waardoor hij ten val kwam en zijn ketting van de fiets af liep en zijn stuur scheef stond. Toen de ketting weer goed op de fiets was gemonteerd lag hij achteraan het rijdersveld. Hij besloot om alles op alles te zetten om weer vooraan te komen. In de resterende 25 minuten haalde hij renner na renner in op het loodzware parcours.

In de laatste ronde haalde hij eerst de nummers 3 en 4 in en op een halve ronde voor het einde van de wedstrijd de nummers 1 en 2. Na deze sterke inhaalrace kwam Kjell met een kleine voorspong toch nog als winnaar over de streep.

De volgende wedstrijd staat gepland op 31 oktober in Giessenburg.