• De kempoka's van Kuen Way tonen hun medailles.

    Kuen Way

Kuen Way behaalt zeven wereldtitels in Boedapest

BOEDAPEST De Gorcumse kempovereniging Kuen Way heeft op het WK Kempo in Boedapest maar liefst zeven wereldtitels in de wacht gesleept. In totaal behaalden de Gorcumse kempoka's 23 podiumplaatsen in de Hongaarse hoofdstad.

Door eerder behaalde titels en kwalificaties mochten Justin Iseger, Marit Benders, Vera Benders, Jenna Minnaert, Bradley Verheij, Shelley Verheij, Suzanne Gerris en Simon van Puffelen deelnemen aan het WK kempo namens 'Kempo Team Holland'. Het WK duurde drie dagen. De Gorcumers en Nederlanders namen het op tegen deelnemers vanuit de hele wereld: van Argentinië tot Algerije en van India tot aan Azerbeidzjan. Meer dan 50 landen met meer dan 800 deelnemers waren in Boedapest aanwezig voor de disciplines Kata, Weapon-Kata, Self-Defence, Kata-Synchroon, Semi-Contact, Full-Contact, Submission, Knock-Down en MMA. Allemaal met dat ene doel: een podiumplaats. Het niveau was zeer hoog, de spanning was om te snijden en emoties bij alle landen liepen erg hoog op. Gelukkig had de wedstrijdleiding en het internationale scheidsrechtersteam alles goed in de hand.

RESULTATEN De resultaten van Kuen Way waren de Gorcumse deelnemers weer boven alle verwachtingen, in de diverse leeftijden en gewichtpoules. Bradley Verheij en Vera Benders werden wereldkampioen op het onderdeel 'Weapon-Kata'. Vera behaalde samen met Simon van Puffelen ook de wereldtitel op het onderdeel 'Self-Defence team'. Jenne Minnaert en Suzanne Gerris werden ook wereldkampioen. Beiden op het onderdeel 'Semi-Contact'. Suzanne eveneens op het onderdeel 'Full-Contact'.

Maar naast wereldtitels werden er ook fraaie podiumplaatsen behaald. Op het ondereel 'Kata' behaalden Marit Benders, Vera Benders en Shelley Verheij een derde plaats. Suzanne Gerris werd tweede. Bij 'Weapon-Kata' werden Shelley Verheij, Jenna Minnaert en Suzanne Gerris tweede. Vera Benders, Shelley Verheij en Simon van Puffelen pakten brons op 'Kata-Synchroon'. Datzelfde deden Justin Iseger, Marit Benders en Shelley Verheij op het onderdeel 'Semi-Contact'. Daar werd Bradley Verheij tweede. Samen met Shelley werd Bradley ook tweede op het onderdeel 'Self-Defence team'