• Leon Elands (foto, links): ,,Zeer blij, maar eerst nog een klus te klaren"

    Tim Hartman

Leon Elands nieuwe trainer ASV Arkel

ARKEL Met ingang van volgend seizoen is Leon Elands de nieuwe hoofdtrainer van ASV Arkel. Maandagavond kwam het nieuws naar buiten dat de huidige succestrainer van Woudrichem na de zomer Richard Smaal zal gaan opvolgen op sportpark Schoonzigt.

door Mike Rijnders

Bij Woudrichem is Elands inmiddels bezig aan zijn zesde seizoen, waarbij de oefenmeester de club van de vierde naar de tweede klasse heeft geloodst. ,,Heel blij, absoluut", is Elands verheugd. ,,Maar tot die tijd wil ik de volledige focus houden op het huidige seizoen", zo vervolgt hij. ,,We hebben met elkaar aan iets gebouwd bij Woudrichem en de club gebracht waar het zo graag naar toe wilde en dan wil ik dat heel graag tot een goed einde brengen." Wat betreft zijn nieuwe uitdaging is Elands zeer content en ziet hij alle mogelijkheden om wellicht een zelfde kunststukje te herhalen. ,,Het gevoel was direct goed. Arkel is een heerlijke club, dat heeft iedereen ook tijdens de kerstvakantie (Proxsys Cup, red.) weer kunnen zien in de zaal. Wat mij betreft is sfeer en plezier de basis van succes en dat is bij Arkel absoluut aanwezig. Daarnaast beschikt het natuurlijk over een prachtig sportpark met uitstekende velden, heeft het een prima spelersgroep in de vierde klasse en bovenal een talentvolle lichting die eraan komt."

Waar Arkel zich momenteel achter koploper Unitas (za.) nadrukkelijk meldt voor de promotieplaatsen naar de derde klasse, bezet Elands met Woudrichem de tiende plaats in 2F. ,,Natuurlijk ben ik erg blij met de nieuwe uitdaging bij Arkel, maar eerst vind ik het heel belangrijk dat we met elkaar Woudrichem in de tweede klasse houden. Dat is een klus die eerst nog geklaard moet worden", besluit Elands stellig.