• gpfoto/Jan Noorlandt

  gpfoto/Jan Noorlandt
 • gpfoto/Jan Noorlandt

  gpfoto/Jan Noorlandt
 • gpfoto/Jan Noorlandt

  gpfoto/Jan Noorlandt
 • gpfoto/Jan Noorlandt

  gpfoto/Jan Noorlandt
 • gpfoto/Jan Noorlandt

  gpfoto/Jan Noorlandt

LRC, Woudrichem, Arkel en Sleeuwijk completeren kwartfinales

GORINCHEM De groepsfase nadert haar einde en dus vielen woensdagavond alle beslissingen. Om te beginnen in groep D. Daar was LRC al nagenoeg zeker van de kwartfinaleplek, maar Asperen moest nog vol aan de bak om degradatie te voorkomen. Bij winst zouden zij de laatste plaats af doen aan Hardinxveld.

LRC miste met onder anderen Akram Chentouf en Mounir El Ouazizi twee belangrijke spelers en dat was aan het spel af te zien. Of het daar aan lag of dat de ploegen netjes wachtten tot de geluidsinstallatie het weer deed, is niet duidelijk, maar de eerste helft bleef zonder doelpunten. En dat was vooral te danken aan Asperen-doelman Dennis Rooijakkers en het feit dat Furkan Cetin de lat op zijn pad vond.

De hoop in de Oosterbliek was er dat een massaal aantal doelpunten was bewaard voor de tweede helft, maar daar was eigenlijk geen sprake van. Asperen hield knap stand tegen de Leerdamse eersteklasser en legde een verdienstelijke wedstrijd op de mat.

LRC won wel, al was het nipt. Gio Sihasale scoorde na drie minuten waarna Dylan Verschoor halverwege de tweede helft de wedstrijd op slot gooide. Asperen deed er nog alles aan om het degradatiespook buiten de deur te houden, maar dat lukte niet.

Asperen zien we volgend jaar niet terug bij de Proxsys Cup. LRC zien we donderdag alweer terug. Dan spelen de Leerdammers de kraker tegen Unitas.

Peursum - Woudrichem 1-12

Het moest woensdagavond wonderen regenen in de Oosterbliek wilde Woudrichem nog worden weerhouden van een plaats in de kwartfinale. Peursum had per se een overwinning nodig om volgend jaar weer terug te mogen komen. Een lastige opgave.

Die opgave werd er bovendien niet makkelijker op toen Woudrichems topscorer Tim Saaman de jacht op Quincy Bartens opende. Bartens is met vijftien doelpunten topscorer van het toernooi, maar zal door trainingskamp geen wedstrijd meer spelen. Saaman begon de wedstrijd op zeven goals, maar had er na vijf minuten alweer twee in het netje liggen: 0-2.

Daarmee lieten de 'Vissekoppen' meteen zien dat er voor de Giessenburgers niets te halen viel. Een walk-over zou het voor de rust nog niet worden. De spreekwoordelijke thee werd gedronken bij een 0-4 stand, omdat Saaman zijn derde noteerde en ook Dillis de Vries zijn doelpuntje meepikte.

Na rust gingen de Woerkumers voor de tweede keer dit toernooi op jacht naar de dubbele cijfers. Altena werd eerder al met 11-1 met de staart tussen de benen naar huis gestuurd en ook Peursum moest het ontgelden.

Woudrichem liet in de tweede helft zien met recht tot de outsiders te worden gerekend. En de ploeg liet bovendien zien dat het niet enkel afhankelijk is van topscorer Saaman. Ondanks dat hij zijn doelpuntentotaal met vijf goals opkrikte naar twaalf pikte op Jamy Goemaat en doelman Lex Kramers na iedereen een doelpuntje mee.

Omdat Thimo Ponsen nog de Giessenburgse eer redde, werd de eindstand bepaald op 1-12. Dat betekent dat we Peursum volgend jaar niet binnen de lijnen van de Proxsys Cup terugzien. Woudrichem daarentegen mag morgen alweer opdraven. Dan spelen zij hun kwartfinale tegen Leerdam Sport.

Altena - Meerkerk 3-2

Altena en Meerkerk vormden de afsluiter van groep E en dat was tevens een interessante ontmoeting. Want de Meerkerkers hadden nog volop kansen op de kwartfinale. Bij een overwinning van 6-0 zou er geloot moeten worden met Sleeuwijk om wie er de laatste beste nummer twee zou worden. Bij alle andere overwinningen met minimaal een marge van zes goals was Meerkerk door naar de kwartfinale. Mits Arkel in poule F weer van Raptim zou winnen. Kortom, een hoop theorieën mogelijk, het was afwachten of de praktijk het allemaal wat makkelijker maakte.

Op het veld hielden beide tweedeklassers elkaar dit seizoen met 1-1 in evenwicht en ook in de zaal waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Bij Meerkerk ontbrak mede-topscorer Youri van Blanken, maar een andere mede-topscorer was er wel: Dick Kooijman. Hij scoorde de 0-1.

Nadat Floren Streefkerk de 0-2 had genoteerd was het Luuk Molenschot die namens Altena ervoor zorgde dat een eventuele loting van Meerkerk met Sleeuwijk van de baan was: 1-2, bovendien de ruststand.

Meerkerk was daarmee nog vijf doelpunten verwijderd van een plek in de kwartfinale en dat leek toch een vrijwel onmogelijk karwei te worden.

Bovendien omdat Altena een stuk beter speelde dan bij de 11-1 nederlaag tegen Woudrichem.

Sterker nog, Altena legde een prima partij op de mat en zette dat kracht bij door goals van Julian Geelhoedt en Jarno Kraaij. Sleeuwijk kon daarmee alvast opgelucht ademhalen, want het zag er vervolgens geen moment meer naar uit dat de Nieuwendijkers de zege uit handen zouden geven.

En dat gebeurde ook niet. Niet Meerkerk, maar Altena trok aan het langste eind en dat betekent dat Sleeuwijk nog steeds de tweede beste nummer twee is. Enkel Arkel of Raptim kan daar nog verandering in aanbrengen.

Arkel - Raptim 7-3

Welke ploegen mogen er morgen in de kwartfinales aantreden? Bij winst van Arkel op Raptim of een gelijkspel zouden Arkel en Sleeuwijk het achttal compleet maken. Bij winst van Raptim zouden de Gorcumers groepswinnaar worden en wordt Arkel de tweede beste nummer twee. Alleen bij een Arkelse nederlaag van minstens elf doelpunten verschil zouden Raptim en Sleeuwijk de laatste twee kwartfinalisten zijn.

Raptim geloofde in een stuntje tegen een van de titelfavorieten. De Gorcumers in het groen beperkten zich absoluut niet tot verdedigen en waren ook aanvallend absoluut niet kansloos. Pas na een gele kaart van Serkan Onurlubasgil, en dus tijdelijk een mannetje minder, capituleerde Raptim. Arkels smaakmaker Naser El Mousati noteerde de 1-0 voor zijn ploeg en tevens zijn zevende van het toernooi.

Die mentale klap kwam Raptim vervolgens niet meer te boven. Jeffrey Scheffers mocht tot drie keer toe een vrije trap opnieuw nemen en behaalde bovendien scheepsrecht. Omdat Robert Scheurwater en Joey van Assendorp ook de Raptim-goalie passeerden, stond het bij rust 4-0.

In de tweede helft nam Raptim risico's om toch nog de stand in Gorcums voordeel om te buigen en dat werd bij tijd en wijlen beloond. Ayhan Uslu zorgde voor de 4-1, maar dat bleek enkel voor de statistieken te zijn aangezien El Mousati vervolgens tweemaal doel trof.

Sabri Boukrouche, doelman van Raptim, ging vervolgens mee de aanval in en dat leverde zowel een positief als een negatief resultaat op. Na de 6-2 van Khalid Bendami kon Daan Ruwaard in leeg doel binnenschuiven, maar het was vervolgens Boukrouche zelf die bijna de 7-3 noteerde. Zijn pogingen troffen in dezelfde seconde paal en lat waarna Bendami de rebound binnen kopte waardoor het alsnog 7-3 werd.

Dat was bovendien de eindstand en daarmee zijn alle kwartfinalisten bekend. Arkel neemt het morgen op tegen GJS. Raptim keert volgend jaar weer terug.

SVS'65 - Noordeloos 5-2

De allerlaatste wedstrijd van de groepfase ging tussen SVS'65 en Noordeloos. En dat was er absoluut geen om des keizers baard. Noordeloos had een puntje, waar de mannen uit Spijk nog helemaal puntloos waren. En dus stond deelname voor volgend jaar op het spel. SVS'65 moest winnen, Noordeloos had aan een puntje genoeg.

Op de tribunes draaiden de popcornmachine en tap overuren en met name de Spijkse supporters lieten van zich horen. Zij werden op hun wenken bediend, want Stefan Debouillé opende de score al na twee minuten. Het was voor de Spijkse fans aanleiding om hun enthousiasme niet langer in toom te houden en massaal wc-papier het veld op te gooien. Daardoor lag het spel tijdelijk stil, maar de voetballers van SVS'65 lieten zich er niet door afleiden.

De witblauwen gingen onverstoord verder met de jacht op de benodigde goals. En met succes: Brian Bot wist na zeven minuten de marge te verdubbelen. Mede omdat Robin IJsselstein paal en lat trof en ook Michael Kooijman zijn schot miraculeus via paal en lat uit het doel zag blijven, bleef die 2-0 behouden tot de rust.

Net als in de eerste helft had SVS'65 ook na rust niet lang nodig om tot score te komen. Nog binnen de minuut bracht Bot met zijn tweede de score op 3-0 en die voorsprong gaf de ploeg niet meer weg.

Voor de thuisploeg op papier scoorde Maikel van Schaften nog en verzilverde Michael Kooijman een penalty. Namens Noordeloos redde Dik Kruis de eer en pikte ook Gerrit Bikker nog zijn goal mee: 5-2.

SVS'65 mag daardoor ook volgend jaar weer deelnemen aan de Proxsys Cup, Noordeloos zal minstens een jaartje moeten wachten.