• Simone Bouter en Piet de Waard, samen goed voor 108 jaar GKV geschiedenis.

    Egbert Egberts

'Men verwacht dat je er bent'

Simone en Piet: samen 108 jaar lid van GKV

GORINCHEM In het jaar dat GKV Enomics het negentigjarige bestaan viert komen vrijwilligers Simone Bouter en Piet de Waard achter een opmerkelijk feit tijdens hun terugblik op hun inbreng voor de club. Samen zijn ze maar liefst 108 jaar lid van de korfbalvereniging.


door Egbert Egberts

Simone Bouter (72) is nog steeds actief als wedstrijdsecretaris, kantinedienst, Sportlinkcontact voor registraties van teams en uitslagen en degene die het in- en uitnemen van de speeltenues regelt. In het verleden was ze lid van het jeugdbestuur, verzorgde zij de sportkeuring en deed ze de verkoop van kaarten voor het destijds in de hoofdklasse spelende vlaggenschip. Piet de Waard (67) is nog steeds trainer en 'doet het vierde tot en met zesde'. Was bestuurslid technische zaken, lid van het jeugdbestuur, organisator van diverse evenementen en spellen binnen de club en contact met het SGC in geval van zaalhuur en indelingen. Schrijft al tien jaar onder andere verslagen voor de lokale kranten over wedstrijden van het eerste. En ondersteunt de jubileumcommissie met hand- en spandiensten.
,,Je wilt niet bij de vereniging nietsdoen," zo verklaart Bouter haar inzet. Dat er een heleboel tijd mee gepaard gaat onderschrijven beide al eens tot Gorcums vrijwilliger van het jaar gekroonde clubiconen. ,,Men verwacht van jou dat je er bent. Iedereen is er ook van op de hoogte, dat jij weet hoe het allemaal in elkaar steekt. Ze weten je ook als het moet overal en altijd te vinden."
De Waard is weliswaar ergens anders op zijn twaalfde begonnen met korfballen, maar vanaf zijn vijftiende 'ras-GKV'er'. ,,Ik ben ook getrouwd met een korfbalster. We speelden samen in een team en van het één kwam het ander. Zoals het zo vaak binnen de korfbalwereld gaat. Mijn vrouw weet ook hoeveel de sport en de vereniging voor mij betekent. Dat is zoveel heb mogen doen voor GKV is mede dankzij haar."
Dat beide zelf ook jarenlang voor de club hebben gespeeld is ook een reden waarom ze zo verknocht zijn aan de vereniging aan de Kleine Schelluinsekade. De Waard: ,,Je groeit er mee op en je vergroeit ermee. Iedereen is familie van elkaar. Je kent elkaar door en door. Ook als er dingen gebeuren die niet zo leuk zijn merk je dat. Dan ben je er ook voor degene die dat nodig heeft."
Tijdens het jubileumfeest zullen veel herinneringen opgehaald worden. Bouter denkt nog graag terug aan haar wedstrijd in het eerste, héél lang geleden, toen ze speelde tegen het Scheveningse CKV KVS. ,,Dat team was helemaal op elkaar ingespeeld. Ze hadden een dame en heer die elkaar blindelings konden vinden. Normaal goed voor veel punten. Nadat ik de eerste score tegen kreeg dacht ik: 'dit gebeurt me niet weer'. Ik ben voor elke sprong die zij maakte mee gaan springen met de hand ervoor. Ze heeft geen punt meer gemaakt. De trainer zei dat ik daarmee de wedstrijd voor GKV had gewonnen. Prachtig."

De Waard denkt terug aan het succes van het vijftigjarig jubileumfeest. ,,Dat zie ik graag dit jaar ook plaatsvinden. Ik werk er graag aan mee om het mogelijk te maken."

Meer over het GKV jubileum op de website: www.gkv-gorinchem.nl.