• PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX

Monsterscore leidt GKV Enomics naar overwinning 34 - 26

GORINCHEM Door een fenomenaal slot van de eerste helft, pakt GKVEnomics de overwinning tegen KVS/Maritiem uit Scheveningen (34-26). Voor GKVEnomics was dit een cruciaal duel. Winst betekende aansluiting met de middenmoot en verlies zou vechten tegen degradatie betekenen.

De wedstrijd ging, in een hoog tempo, gelijk op tot 7-7, waarbij door beide ploegen met scherp werd geschoten. Door schoten van Romy Roest en Eliza Roest kwam GKVEnomics voor het eerst op 2 punten 9-7.

GKVEnomics zat goed in de wedstrijd en straalde veel zelfvertrouwen uit. In de tussenfase hield GKVEnomics het verschil op 2, mede door goals van Rachid Maachi en de bijzonder scherpe Gertjan Meerkerk.

Vanaf dit moment met de tussenstand van 13-11 kende GKVEnomics een fenomenale fase. In 7 minuten werd de basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning.

Met fraai spel en een bijzonder hoog afrondingspercentage vergrote GKVEnomics het verschil tot 20-12. De ploegen gingen rusten met een uitzonderlijke hoge ruststand van 22-15. De spatzuivere Gertjan Meerkerk, vorige week nog geschorst, had voor rust al 9 keer de korf gevonden.

In de tweede helft duurde het 5 minuten voordat er werd gescoord, waarbij KVS/Maritiem nog een strafworp miste. Door steeds mee te scoren wist GKVEnomics het verschil te consolideren.

Door een dubbelscore van Romy Roest en een 'Braziliaantje' van Kim van Meeteren, kwamen de dames van GKVEnomics ook aan bod.

Gertjan Meerkerk tekende 9 minuten voor tijd voor het 30ste doelpunt en kwam uiteindelijk tot een totaal van 13 doelpunten.

Komende zaterdag speelt GKVEnomics weer thuis in de Van Rappardhal om 19.30 uur de laatste wedstrijd van het jaar tegen de verrassende koploper TOP uit Arnemuiden.

Doelpuntenmakers GKV / Enomics 1:

Gertjan Meerkerk 13

Romy Roest 6

Rachid Maachi 5

Eliza Roest 5

Niels Zandee 3

Kim van Meeteren 1

Caitlin Weedage 1

 

Uitslagen Hoofdklasse A:

GKVEnomics   KVS/Maritiem 34 - 26

TOP 1 - Avanti 1 22 - 21

DSC - Oranje Wit  32 - 20

DeetosSnel - Groen Geel 33 - 28

 

Stand Hoofdklasse A

TOP (A)  5 - 8

DeetosSnel  5 - 7

Avanti  5 - 7

DSC 5 - 6

Oranje Wit 5 - 4

GKV Enomics 5 - 4

KVS/Maritiem 5 - 3

Groen Geel 5 - 1