• Picasa

Nieuw logo symbool voor nieuwe koers ASV Arkel

ARKEL - Sinds afgelopen najaar kent ASV Arkel een nieuw beeldmerk. Er is gekozen voor een meer eigentijds beeldmerk dat recht doet aan de vele veranderingen waar de club voor staat. Voorzitter Berend Buddingh' en bestuurslid technische zaken Dick Pelle lichten een en ander toe.

Buddingh' is nu ruim twee jaar voorzitter van de Arkelse voetbalvereniging. ,,Laat ik maar eerlijk zijn: de eerste anderhalf jaar dacht ik weleens 'waar zijn we met het nieuwe bestuur aan begonnen', maar dit seizoen lijkt het allemaal toch op de juiste plaats te vallen. We zijn er natuurlijk nog niet, maar op allerlei gebied worden nu de juiste stappen gezet."

Buddingh' benadrukt overigens nog maar eens dat het niet zijn feestje is, maar dat van de vereniging. ,,Soms vergeten mensen nog weleens dat we een vereniging zijn, waar bijna iedereen alles vrijwillig doet, omdat ze dat ze dat zelf leuk vinden en het belangrijk is voor de vereniging. Een voetbalclub als ASV leiden, is dan ook iets anders dan een bedrijf, je moet mensen anders benaderen en meestal gaan de zaken net iets langzamer dan je misschien zou willen. Maar dat maakt het nou net zo mooi ook. Samen maken we de club!"

De komende jaren staat ASV daarbij voor enkele belangrijke besluiten. De accommodatie zal duurzaam moeten worden ingericht, het ledenaantal zal rond de 450 leden gebracht moeten worden, de opleiding van de jeugd definitief vorm gegeven en het aantal vrijwilligers zal moeten toenemen. De voorzitter ziet het allemaal optimistisch tegemoet: 'We zitten hier niet om te chagrijnen. En ja, met de bruidsschat die we van de gemeente Giessenlanden krijgen, kunnen we natuurlijk makkelijker keuzes maken, mits de begroting op orde is. Dat is nog niet zover, maar we zetten hier momenteel forse stappen in. Ook de leden zullen hier een bijdrage moeten leveren, maar we gaan er natuurlijk wel wat voor teruggeven. Renovatie van het C-veld en de kantine lijkt op korte termijn mogelijk en over de aanleg van een kunstgrasveld komt een commissie met een advies. Maar we willen ook een echt opleidingsinstituut worden. Kinderen moeten hier niet alleen leuk bezig zijn met een bal, ze moeten hier echt iets leren. Dat maakt het voetbal alleen maar nog leuker!'

Romano Voetbalschool

Sinds vorig seizoen verzorgt Romano Voetbalschool uit Gorinchem een deel van de trainingen voor de pupillen bij ASV Arkel. De trainingen zijn gestoeld op de zogenaamde methode van Wiel Coerver en René Meulensteen.

Dick Pelle verklaart de keuze. "Uitgangspunt bij de jeugd van Arkel is om veel aandacht te geven aan de voetbal- en looptechnische vaardigheden van de pupillen. Eén keer in de week verzorgt Romano Calor de trainingen voor de F- en E-pupillen. Puur gericht op het aanleren van technische vaardigheden. Het individueel beter maken. Opleiden is een kerntaak binnen onze vereniging. En zo hopen we kinderen met hun ouders te enthousiasmeren voor ASV Arkel." Waarna hij er lachend aan toevoegt: "Waarbij het dan natuurlijk ook de bedoeling is dat we met het eerste elftal minimaal derde klasse spelen!"