Ongelukkig Raptim verliest van effectief ASH

GORINCHEM Raptim is qua resultaten matig uit de winterstop gekomen. Drie weken geleden was Haaften al te sterk voor de ploeg van Mo Duzgun en ook zaterdag bleven de Gorcumers puntloos achter. ASH, dat stevig in de top vier staat van de vierde klasse, was een stuk effectiever dan Raptim en de Hellouwse overwinning was dan ook zeker niet terecht volgens Duzgun.

Twee ingewerkte voorzetten, waarvan eentje door een Gorcumer zelf, bezorgde ASH al voor rust een ruime marge. Die 2-0 was een gevolg van een matige eerste helft en een gebrek aan lengte aan Gorcumse zijde. Desondanks toonde de thuisploeg veerkracht en na de 1-2 van Osman Karaaslan leek Raptim een strafschop te krijgen. Het haken van de ASH-keeper werd echter door de scheidsrechter uitgelegd als een Gorcumse schwalbe. Geen rood en een penalty. Even later kwam de penalty er alsnog. In een identieke situatie bleef rood achter voor de Hellouwse keeper, maar de 2-2 was wel een feit nadat Tayfun Yaman de penalty verzilverde.

Op basis van de tweede helft verdiende Raptim drie punten, maar levensgrote kansen bleven onbenut. Spits Tugay Tursucu, die wegens omstandigheden afwezig was, leek gemist te worden door de Gorcumers. De gemiste kansen werden Raptim nog fataal door de 2-3 van ASH. ,,We weten onszelf weer niet te belonen", jammert Duzgun. De coach richt zich nu met zijn ploeg op de zesde plaats: ,,Ik ben ervan overtuigd dat we de beste van de middenmoot zijn. We hadden meer verwacht, maar dat zit er niet in."