Opening nieuwe kunstgrasveld GKV Enomics

GORINCHEM Het nieuwe kunstgrasveld van GKV Enomics wordt zaterdag 26 augustus officieel in gebruik genomen. Wethouder Hans Freije is zaterdag namens Burgemeester en Wethouders van Gorinchem aanwezig en laat de officiële in gebruikname op speciale wijze plaatsvinden.

Ruim een jaar geleden besloot de gemeenteraad dat ook het veld van de Gorcumse korfbalvereniging aan een nieuwe toplaag toe was. Tijdens de afgelopen vakantieperiode is een prachtige nieuwe kunstgrasmat gelegd, waar de korfballers weer lang van kunnen genieten. Het hoofdveld is nu gescheiden van de andere velden, waardoor het publiek de wedstrijden intenser kan beleven.

Na het officiële gedeelte speelt GKV Enomics haar laatste oefenwedstrijd voordat het nieuwe seizoen van start gaat tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Op het veld speelt deze ploeg één klasse hoger dan GKV Enomics, maar in de zaalcompetitie is dit één van tegenstanders. De huidige coach van het Gorcumse vlaggenschip, Niels Mastijn, heeft zijn korfbalverleden bij de Dordtse club liggen en voor hem hebben deze wedstrijden dus altijd een speciaal tintje.

De jonge GKV Enomics selectie is bijna geheel intact gebleven ten opzichte van vorig seizoen. Uit eigen jeugd is Brahim Moussaoui naar de selectie gekomen en Kim van Meeteren is na een langdurige blessure weer terug. Beide selectietrainers Niels Mastijn en Rutger Sijstermans kunnen zo verder bouwen aan hetgeen ze vorig jaar begonnen zijn. Ondersteund door conditietrainer Michael Koedam en video-analist Jeroen Klein wordt de jeugdige selectie optimaal ondersteund om tot mooie prestaties komen. Er wordt nog meer dan vorig jaar ook individueel aandacht besteed aan de spelers en speelsters. Zo traint en speelt ieder selectie lid met een hartslagmeter, waardoor de fitheid van de spelers optimaal wordt bijgehouden.

Daarnaast is de selectie in een compleet nieuwe outfit gestoken, waar hoofdsponsor Enomics Real Estate van Martin Klop op de voorkant van de shirts nu vergezeld wordt met reclame van de Woonboulevard Spijksepoort op de achterzijde.

De officiële openingsceremonie start rond 15.30 uur, waarna GKV Enomics - Oranje Wit om 16.00 uur begint.