Opnieuw prijzen voor Biesboschzwemmers in open water

BREDA/WERKENDAM In de singels in Breda stond de tweede editie van de Singelzwemtocht op het programma. De dag leverde voor de negen zwemmers van de Biesboschzwemmers een serie goede resultaten op qua tijden, maar ook qua eremetaal. Na een lange dag zwemmen gingen de Werkendammers met drie prijzen naar huis, van alle kleuren één. Ingmar Visser was de groot verdiener met twee prijzen. De laatste was voor Larissa Huisman.

Ingmar zwemt in de categorie masters van 30 tot en met 39 jaar en vandaag zwom hij 1000 meter schoolslag en vrije slag. Op de eerste slag wist Ingmar naar het goud te zwemmen. Zijn eindtijd was ongeveer net zo snel als zijn snelste tijd ooit. Later op de vrije slag mocht Ingmar weer een prijs in ontvangst nemen, namelijk de tweede plaats. Hierop was hij ruim een halve minuut sneller dan ooit.

Larissa kwam op de 1000 meter vrije slag aan de start en zij wist in haar categorie naar het brons te zwemmen. De race ging niet gemakkelijk wat bleek uit de eindtijd die iets langzamer was dan haar beste tijd uit het open water, maar genoeg om brons in ontvangst te mogen nemen.

Leendert Paans, Tom Kruis en Nick Lisman zwommen ook 1000 'vrij'. Allen zwommen in de buurt van hun beste tijden ooit. Later op de 500 schoolslag konden Nick en Tom niet het podium halen, maar hun tijden zijn voor deze periode heel goed te noemen. Julia Verhoeven zwom dezelfde afstanden als Tom en Nick. Op beide afstanden wist zij zich te verbeteren.

Bij de masters kwam ook nog Erik Huisman, de vader van Larissa, aan de start. Hij wist zijn goede 1000 meter schoolslag niet te belonen met een mooie eindtijd. De reden was dat hij met één hand had aangetikt, daar waar volgens de reglementen twee handen vereist is.

Zijn andere dochter, Chimène, wist op de 500 meter vrije slag een super tijd te zwemmen. Ze was ruim veertig seconden sneller dan ooit. Als we kijken naar een maand terug was ze zelfs bijna 6 minuten sneller dan toen.

De laatste zwemster was Rebecca Schmidt, zij zwom de 2000 meter vrije slag als voorbereiding op een wedstrijd in Dublin, Ierland. Voor het eerst zwom zij de 2000 meter in een wedstrijd en zij deed dit heel verdienstelijk. Haar tijden over de beide 1000 meters waren nagenoeg gelijk wat aangeeft dat zij niet te snel was begonnen aan haar wedstrijd.

Over drie weken staan de volgende wedstrijden in Brabant op de planning. In Oirschot en Oosterhout zullen dan diverse leden van de Biesboschzwemmers aan de start verschijnen. Mogelijk dat zij dan beter zullen presteren aangezien de trainingen op maandag 17 augustus weer beginnen.