• Ab Donker

Opvallend eenvoudige zege Woudrichem in Zuilichem

ZUILICHEM - Woudrichem heeft de eerste wedstrijd van het seizoen 2016/2017 overtuigend gewonnen. Mede door een snelle rode kaart voor de doelman van tegenstander Zuilichem na een kwartier, won de ploeg van trainer Leon Elands met 0-4. Alle treffers vielen in de tweede helft.

Door Sjors Tanis

En dat was opvallend, want de bezoekers hadden ook voor rust kansen op doelpunten. ,,Er waren wat miraculeuze reddingen voor het doel van Zuilichem. Het was echt wachten op een doelpunt'', liet Elands weten. Dat doelpunt viel pas na rust, toen nieuwkomer Tim Saaman op fraaie wijze een vrije trap in het doel van de tegenstander schoot.

,,Daarna leek de pijp bij hen een beetje leeg'', aldus Elands, die zag dat Saaman even later ook de 0-2 maakte via een vrije trap. ,,Dat is lekker als extra waper. Tim (Saaman, red) kan heel goed voetballen, maar heeft ook nog een goede vrije trap.'' In het vervolg van het duel wisten Dillis de Vries en nieuwkomer Yoeri Duyzer nog te scoren: 0-4. Een prima resultaat voor Woudrichem, zeker op bezoek bij Zuilichem. ,,Dit is normaal een hele lastige wedstrijd, dus dan is het extra lekker als je de eerste wedstrijd van het seizoen met 0-4 wint.''  Het doel voor dit seizoen? ,,Meedoen om de bovenste plaatsen'', aldus Elands.