• Saqib Zulfiqar is door cricketbondscoach Ryan Campbell geselecteerd bij het Oranje-A-team..

    KNCB

Saqib Zulfiqar in Oranje Cricket tegen Jersey

GORINCHEM Het Nederlands Cricket A-team reist volgende week naar het Engelse Essex om een aantal wedstrijden tegen het autonome eilandenteam van Jersey te spelen. Gorcumer Saqib Zulfiqar is door bondscoach Ryan Campbell geselecteerd.

Door Egbert Egberts

Het team werkt tussen 19 en 21 augustus drie T20's en een 50-over wedstrijd af. Campbell: ,,We hebben een sterk A-team geselecteerd voor onze tour tegen Jersey, een team dat we wellicht tegen zullen komen in Dubai tijdens het WK T20 kwalificatietoernooi. De selectie is een mooie mix van ervaren en jongere spelers, zodat jongens zoals Vikram Singh kunnen leren van de oudere garde. Ik ben benieuwd hoe deze groep het zal doen in T20- én 50-over cricket, aangezien we ons willen voorbereiden op zowel de WK kwalificatie als ons debuut in de Super League volgend jaar. Max Hoornweg van Sparta is een nieuwkomer die we graag eens in actie willen zien."

'Twenty20' is een vorm van cricket waarbij een wedstrijd uit twintig overs bestaat en daardoor gewoonlijk hooguit drie uur duurt. Het is een relatief nieuwe vorm van cricket. Twenty20 werd in het professionele cricket geïntroduceerd in Engeland in 2003. Deze korte wedstrijden zijn geïntroduceerd om de cricketsport aantrekkelijker te maken voor de kijker. Een 50-over wedstrijd duurt langer, gewoonlijk tussen de zes en acht uur. Tussendoor wordt pauze gehouden als de ploeg die aan bat is geweest moet gaan fielden. 

Selectie

Adam Wiffen, Max Hoornweg, Tonny Staal, Wesley Barresi, Hidde Overdijk, Scott Edwards, Bas de Leede, Stephan Myburgh, Vivian Kingma, Sebastiaan Braat, Saqib Zulfiqar, Vikram Singh, Clayton Floyd.