PCG eert recordwinnaars

GORINCHEM - Tijdens de zwemtrainingen van PCG werd afgelopen donderdag een aantal recent gezwommen clubrecords uitgereikt aan de nieuwe clubrecord-houders.

Er waren diverse clubrecords voor de dames estafette ploeg van Anouk van Weelden, Ilse Wijnmalen, Lise van Mourik, Doris Kragten en Esmee Wijnmalen. Er werd ook een bijzonder clubrecord uitgereikt aan Anouk van Weelden door de vorige clubrecord-houdster Cherita Boogaard. Cherita zwom 10 jaar geleden de 200 m schoolslag in een tijd van 2.58.38. Zij was hiermee tien jaar lang recordhouder op deze slag binnen PCG. Anouk verbeterde die tijd met precies 3 seconden en bracht het tijdens de recente regiokampioenschappen op een tijd van 2.55.38.

De Zuid Hollandse Regiokampioenschappen verliepen voor de PCG zwemmers zeer goed. Vrijwel alle zwemmers zwommen persoonlijke records, diverse zwemmers eindigden in de top 10 en twee zwemmers haalden een medaille. Rolf Jens haalde zilver op de 100 meter rugslag en Anouk van Weelden brons op de 100 m rugslag.