• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

Prachtige overwinning GKV Enomics

GORINCHEM Na drie overwinningen op rij wachtte het achttal van GKV Enomics zaterdag 7 oktober de grootste uitdaging van het seizoen tot nog toe. Op een regenachtig en winderig Molenvliet kwam Pernix uit Leiden op bezoek, de trotse koploper met 8 uit 5, en vrijwel hetzelfde achttal dat vorig jaar alle vier de onderlinge ontmoetingen wist te winnen tegen de Gorinchemmers. De ploeg van Niels Mastijn wist dus dat het uit een ander vaatje zou moeten tappen om de punten te pakken.

Een sterke openingsfase zorgde ondanks een gemiste strafworp voor een 3-0 voorsprong. De coach van Pernix nam al gauw een time-out en dat wierp zijn vruchten af. Fouten aan de kant van GKV Enomics werden afgestraft en Pernix liep via 3-3 uit naar 3-6. Het meegekomen uitpubliek ging erachter staan en dit is precies waar het vorig jaar 4 keer mis ging: rumoerig publiek en een fel spelend Pernix zorgden in deze fase telkens voor een onoverbrugbaar gat. Dus zag ook Mastijn zich genoodzaakt tot een time-out, en benadrukte dat tactische afspraken niet meer na werden gekomen.

Wederom een kanteling in de wedstrijd, met veel belangrijke damesgoals aan de zijde van GKV Enomics. Het sterke dameskwartet aan de kant van Pernix werd in de tang gehouden, en zo kon GKV Enomics de wedstrijd meer naar zich toe trekken en stond het 10-9 bij rust.

De Gorkummers misten in de fase na rust enkele goede kansen, waardoor Pernix langszij kon komen. In deze fase scoorden beide ploegen vrijwel om en om, waardoor het een spannende wedstrijd bleef.

Iets meer goals aan de dameszijde van Pernix en de herenkant van GKV Enomics zorgden voor een gelijke stand richting de slotfase. Het eerste gaatje van 2 werd behaald door een doorloopbal van Maren den Besten, maar GKV Enomics vergat weer door te drukken en Pernix kwam langszij. Door afstandschoten van Niek van der Weijden en Mats den Besten was het gat met een minuut te gaan weer 2, en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 19-18.

Een prachtige overwinning, waarin duidelijk te zien was dat er stappen zijn gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Waar het Gorinchemse achttal het vorig jaar vaak mentaal liet afweten tegen de Leidenaren, bleven ze dit keer kalm en met vertrouwen het eigen spel spelen. Met 8 uit 5 en een gedeelde tweede plaats wacht volgende week de lastige uitwedstrijd tegen BEP, maar GKV Enomics zal heel veel vertrouwen hebben gehaald uit de afgelopen weken.

Doelpuntenmakers voor GKV: Maren den Besten 4, Mats den Besten 3, Niek van der Weijden 3, Nienke van der Weijden 3, Guido Messerschmidt 3, Jaleesa Claver 2, Thom Nugteren 1