• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

Prima start GKVEnomics

GORINCHEM GKVEnomics is de zaalkompetitie voortvarend gestart met een 17 - 26 overwinning in de streekderby uit bij Oranje Wit in Dordrecht.

Na 3 - 4 liepen de Gorinchemse korfballers in een hoog baltempo en veel beweging  en door kort met veel druk  te verdedigen uit naar 5 - 9 mede dankzij treffers van Niek van der Weijden van afstand, Kevin van Beest uit een doorbraak, Mats den Besten uit een lange pass en een mooie afronding door Jaleesa Claver na maximale druk op de Oranje Wit korf. In de laatste 5 minuten voor rust werd de stand naar 7 - 12 getild door  afstandstreffers van Thom van Nugteren en Kevin van Beest en het benutten van een korte kans door Caitlin Weedage. Met rust was het 7 - 12.

Na de rust was er zowel aanvallend als verdedigend een sterke fase van het Gorcumse standaardteam resulterend in een 9 - 17 voorsprong in 5 minuten tijd. Bij 10 - 19 liepen de aanvallen stroever. Oranje Wit zette twee talentvolle junioren-heren  in het veld, waaronder international Bo Hoppe en bij GKVEnomics kwamen  Guido Messerschmidt en Suzanne Kuipers in de ploeg. Bij 13 - 20 met nog 8 minuten op de klok pakten  de Gorcummers de draad weer op en dankzij doelpunten van Kevin van Beest, tweemaal, Jaleesa Claver, Mats den Besten en Niek van der Weijden werd een overduidelijke 17 - 26 overwinning behaald. Mats den Besten blonk uit door  geweldige reboundwerk en was ook verdedigend bijzonder sterk.

Komende zaterdagen speelt het eerste om 19.30 uur thuis in de Van Rappardhal tegen Rust Roest, dat thuis de eerste wedstrijd met grote cijfers verloor.