• Peter van Geest The Link2Photography

Rapid Dames 1 stapt ook over Derby heen

GORINCHEM In de tweede klasse gaat Rapid opnieuw een stap vooruit. Een oude bekende stond deze zondag op het programma van het vaandelteam: Derby uit Zwijndrecht.

En daar deed Rapid een dappere poging de 3 punten binnen te halen. Het team startte fanatiek en begon een offensief richting de cirkel van Derby. De eerste kansen misten maar net het doel. In het tweede deel van de eerste helft werd het spel wat chaotisch en Rapid liet zich op zij zetten. Derby zag haar kans schoon en werkte zich naar de openingstreffer van de wedstrijd.

Rapid Dames 1 was het absoluut niet eens met deze ruststand en de boel werd op scherp gezet. Een verliespartij zou onnodig zijn gezien het spel dat Rapid aan de start van de wedstrijd had laten zien. Met die gedachte ging de ploeg weer de strijd aan. Het was duidelijk dat Derby aardig in de tang werd gehouden. Een enkele kans van de thuisploeg werd gekeerd, maar echt gevaarlijk werden zij niet meer.

De dames uit Gorinchem hadden de volledige controle teruggepakt, alleen duurde het tot diep in de tweede helft tot de stand gelijk werd getrokken. Via een van de mooie aanvallen kwam de bal bij Charlotte Sterk terecht die Rapid zo op gelijke hoogte bracht met de gastvrouwen.

Daarmee was het hek van de dam, want niet veel later sleepte Joëlle Been met een ware u-turn de bal achter de keepster. De overwinning lonkte en meer dreigementen volgden richting de cirkel van de tegenpartij.

Als mooie afsluiter wist Noa van Herwijnen de keepster van Derby voor de derde keer die dag met een velddoelpunt te omzeilen. En daarmee poetste Rapid de achterstand weg met een 1-3 overwinning.