• sgarmolenvliet2.jpg
    sportpark Molenvliet, G.V.V. Raptim

    BDUmedia

Raptim toe aan rustig seizoen

GORINCHEM Gorcums kleinste voetbalclub Raptim neemt even een tussenseizoen met het eerste elftal. De ploeg gaat enkel met twee teams recreatief op zondag voetballen. ,,Even bijkomen van de klap die we hebben gekregen", zo legt voorzitter Goof van der Lugt uit.

door Tim Hartman

De seizoensindelingen van de eerste elftallen werden ruim een week geleden bekend gemaakt en in de vierde klasse op zaterdag ontbrak Raptim. Afgelopen seizoen speelde de club een half jaartje in de vierde klasse E. Met de komst van onder anderen Khalid Bendami en Moussa Afkeran moest het een seizoen worden waarin Raptim eindelijk eens een gooi kon doen naar de derde klasse. Het liep uit op een deceptie.

Na het vertrek van coach Murat Tatli was er niemand die het stokje over wilde nemen en dus werd het eerste elftal van de club van voorzitter Goof van der Lugt uit de competitie gehaald. ,,Dat was een heel harde klap", zo vertelt hij.

IMPACT Van der Lugt stelt dat de gebeurtenissen in de wedstrijd bij Schelluinen het begin was van de ellende. Khalid Bendami werd destijds racistisch bejegend door een Schelluinen-supporter. ,,Dat is een heel vervelende periode geweest die echt veel impact heeft gehad. De houding van de KNVB daarin viel me trouwens ook tegen."

Ook toen Raptim zonder trainer kwam te zitten, had Raptim weinig aan de regels die KNVB hanteert. ,,Je mag bij wijze van spreken drie keer niet op komen dagen bij een wedstrijd, maar als je een tijdje geen gediplomeerd trainer hebt, word je meteen uit de competitie genomen. Die richtlijnen vind ik heel raar."

Terugkijken doet Van der Lugt liever niet teveel en voor aankomend seizoen stelde hij zich expres afwachtend op. ,,Ik heb het bewust even aangekeken. Even kijken wie er allemaal weg zouden gaan. Dat is achteraf reuze meegevallen", concludeert de Raptim-voorzitter. ,,We kunnen aankomend seizoen dan ook met twee recreatieve elftallen op zondag voetballen. Een jong team met jongens tussen de 18 en 23 jaar in de vierde klasse. En met een ander team in de reserve zesde klasse."

ZONDAG Raptim speelde de afgelopen vier seizoenen op zaterdag en achteraf kan Van der Lugt stellen dat de overstap van de zondag naar de zaterdag geen succes is geweest. ,,Maar ja, dat is lekker makkelijk, zo achteraf", zegt hij. ,,Destijds dacht iedereen dat het zaterdagvoetbal makkelijker zou zijn. Het niveau van het voetbal op zaterdag is echter flink gestegen." Volgend jaar keert Raptim weer terug naar de zondag met een standaard eerste elftal in de vijfde klasse.

Omdat het veld van Raptim momenteel wordt omgebouwd tot hockeyveld voor Rapid, gaat de ploeg gebruik maken van de accommodatie waar ook SVW op speelt. ,,We kunnen trainen op het kunstgrasveld en onze wedstrijden zullen we spelen op het andere veld."

Een seizoen lang geen competitievoetbal dus voor Raptim. Al zit Van der Lugt daar helemaal niet mee. ,,Ik ben wel even blij met een tussenjaartje. Even een jaartje geen gezeur. Volgend jaar komen we helemaal uitgerust weer terug."