• Team Massarroni

Respect en plezier bij Team Massarroni

GORINCHEM Team Massarroni heeft vanaf eind augustus zijn eigen sportschool. Tony Massarroni, onder andere bekend van zijn Europese titel kickboksen in 2015, gaf al jarenlang les, maar geeft de lessen nu onder de naam van zijn succesvolle kickboksteam.

 

De naam van Tony Massarroni is bepaald geen onbekende in de regio en de kickbokswereld. Het hoogtepunt kwam voor Massarroni op een punt waar hij het misschien niet meer verwacht had. In 2015 pakte hij in de Oosterbliek tijdens zijn comeback bij het Gorcumse kickboksgala East Side de Europese titel met een knock-out in de tweede ronde. En dat terwijl een motorongeluk in 2004 een einde aan zijn carrière leek te maken. ,,Dat ongeluk kwam op het slechtst denkbare moment. Ik had net naam gemaakt op verschillende gala's ook in het buitenland. Ik was klaar om de top te halen, maar dat werd in één klap verpest."

De wereldtitel was zijn doel, maar dat lukte helaas niet meer. Toch was de Europese titel in 2015 dé bekroning op al het geleverde werk. ,,Ik had er alles voor over en weet zeker dat de wereldtitel erin had gezeten zonder dat ongeluk. Maar het heeft geen zin om je daar nu nog druk om te maken."

,,Maar niet iedereen hoeft de nieuwe wereldkampioen te worden", benadrukt Massarroni, die iedereen van harte uitnodigt om eens vrijblijvend te komen sporten bij zijn sportschool. ,,Het gaat om plezier. Ik geef ook les aan kinderen vanaf vijf jaar, zij moeten met een lach naar de lessen toe komen. Natuurlijk leer ik iedereen hoe je zo goed mogelijk kan kickboksen, maar er is altijd ruimte voor plezier. Dat is voor mij altijd de basis geweest tijdens mijn eigen carrière. Als je het naar je zin hebt, heb je ook zin om hard te trainen."

Massarroni gaf al les bij Fit4U en hij begeleidt jongens tijdens kickboksgala's. Met een eigen sportschool wil hij echter de hele week bezig zijn met zijn grootste passie. Zelf begon hij pas op zijn achttiende met kickboksen, maar hij benadrukt dat het juist goed is voor jonge kinderen om een uitlaatklep te hebben. ,,Kinderen moeten hun ei gewoon kwijt. Maar wel met respect voor elkaar. Iedereen is gelijk en niemand is beter dan een ander. Ik wil dat iedereen respect en plezier heeft."

Een fysieke sportschool heeft Team Massarroni nog niet, maar dat het realiseren daarvan een ultieme droom voor Massarroni is, is duidelijk. Nu houdt hij zijn lessen bij de speeltuinvereniging in de Lingewijk en in zaaltjes bij het Heerenlaantje en de Herman de Ruyterstraat.

Vanaf 27 september begint Massarroni met de jeugdlessen, welke worden gehouden bij de speeltuinvereniging in de Lingewijk. Daar is aanstaande zaterdag, 23 september, ook de officiële opening van de sportschool van Team Massarroni. ,,Iedereen is van harte welkom. Jongens en meisjes, beginners en mensen met ervaring. Nogmaals: je hoeft niet de nieuwe wereldkampioen te worden bij mij. Kickboksen is gewoon een heerlijke uitlaatklep." Meer informatie over de lessen is te vinden via www.teammassarroni.nl.