• Jeugdschaakclub Giessen en Linge

Robin Tenhunen opnieuw Jeugdschaakkampioen Giessen en Linge

GORINCHEM Het was geen verrassing, maar daarom niet minder knap. Voor de derde keer op rij wint Robin Tenhunen de jeugdschaakcompetitie van schaakclub Giessen en Linge. En ook dit jaar met 100% score: 20 van de 20 partijen gewonnen. Concurrentie is echter in aantocht, op de tweede plaats is Jan van Heukelum geëindigd en Jan is erg gedreven om Robin van de troon te stoten. Alfie mc Culloch eist dit seizoen de derde plaats op. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een gezellige samenkomst bij de Schaaktafel Buiten de Waterpoort.

Het seizoen kende veel mooie momenten. Veel spelers speelden afgelopen seizoen op regionale toernooien. Giessen en Linge was met 6 teams sterk vertegenwoordigd in de Merwede Jeugdschaakcompetitie, waar bovendien opnieuw de hoofdprijs in de wacht gesleept werd. Het schoolschaaktoernooi was een groot succes met een record aantal scholierenteams. De afdeling verwelkomde opnieuw een flink aantal nieuwe leden zodat de club ook dit jaar weer stevig groeide. Hieronder ook het jongste jeugdlid ooit, Guus Verburg, die met zijn vier jaar bij ons aan de deur klopte en iedereen laat zien dat schaken al op jonge leeftijd te leren is.

Voor de schaakclub breekt nu een periode van vakantie aan maar Giessen en Linge zal desondanks aanwezig zijn bij tal van evenementen, waaronder het Fortes Festival, het Zomer Festival en het Open Sliedrechts Rapid zomertoernooi.

Het volgende seizoen zal onder andere in het teken staan van het 55-jarige bestaan van de schaakclub. Mocht je ook graag willen schaken en deel uit maken van een bruisende club, neem dan contact op via onze website www.giessenlinge.nl