• Foto: Ab Donker

Schelluinen verrast met ruime zege op koploper

SCHELLUINEN - De wedstrijd tegen koploper ZBC'97 leek voor Schelluinen een extreem zware opgave te worden. Als nummer elf punten pakken tegen de koploper? De kans leek heel klein. Maar Schelluinen flikte het. En hoe: 4-1. ,,Iedereen die Schelluinen ademt is hier ontzettend blij mee'', aldus trainer Philip den Haan.

Door Sjors Tanis

De trainer van de thuisploeg hoopte dat zijn ploeg overeind kon blijven. ,,We wilden vooral georganiseerd spelen, zodat zij er niet doorheen konden komen. Dat is heel goed gelukt.'' De koploper zag geen gaatje in de defensie van Schelluinen, dat elfde staat op de ranglijst. Paul Luzineau en John Wijnbelt zorgden voor de pauze voor blijdschap bij de thuisploeg: 2-0 bij rust.

,,In de tweede helft wilden we zo doorgaan als in de eerste helft'', zei Den Haan. ,,En dat lukte.'' Schelluinen bleef weinig weggeven en via een knappe aanval tikte Rowan Vermeulen de 3-0 binnen. Een onoplettendheid zorgde twintig minuten voor tijd nog voor de 3-1, maar Damien de Jong zorgde voor het sluitstuk door de vierde treffer te maken voor Schelluinen. ,,We hebben ze pijn gedaan waar het kon'', aldus Den Haan.

Door de overwinning op de koploper krijgt Schelluinen naast wat plekken winst op de ranglijst ook weer vertrouwen voor de komende weken. ,,Ik ben hier heel blij mee. Als we van de koploper kunnen winnen, kunnen we van iedereen winnen. Iedereen hier bij Schelluinen is heel blij met deze zege.''

Het enige minpunt voor de thuisploeg was het uitvallen van Colin de Jong, die mogelijk een zware knieblessure heeft opgelopen. ,,Dat is ons verlies vandaag. Het enige minpunt van een mooie middag.''