September in het teken van sport en bewegen voor iedereen

GORINCHEM Sportverenigingen in Gorinchem organiseren in samenwerking met Gorinchem Beweegt de tweede editie van de Gorcum Sportmaand. De hele maand september staat in het teken van sport en bewegen voor iedereen. Er zijn er tal van sportieve activiteiten die gratis worden aangeboden. Deelnemers aan de Gorcum Sportmaand maken op een laagdrempelige manier kennis met het gevarieerde sportaanbod, de sportaanbieders en -verenigingen in de stad.

Handbal, fitness, bootcamp, korfbal, gymnastiek, het is maar een kleine greep uit het totaalaanbod van activiteiten. Alle activiteiten zijn verzameld op het digitale sportplatform. Het is de plek waar de vraag en het aanbod van sporten en bewegen in Gorinchem samenkomt. Het platform is te vinden via www.gorinchembeweegt.nl.

In de eerste week na de vakantie ontvingen alle basisschoolleerlingen een flyer met een overzicht van het voor hen bestemde sportaanbod. Daarnaast is er de komende weken in De Stad Gorinchem een pagina gewijd aan de Gorcum Sportmaand.

PRIJSVRAAG Aan de Gorcum Sportmaand is in samenwerking met De Stad Gorinchem een prijsvraag verbonden. Iedere week in september is het mogelijk om mee te doen aan de prijsvraag door een sportfoto of video te delen met hashtag GorcumSportmaand of via Facebook met de tag GorinchemBeweegt. Beelden kunnen ook gemaild worden naar

gorinchembeweegt@gorinchem.nl. De ingestuurde beelden worden geplaatst op www.destadgorinchem.nl. Deelnemers aan de prijsvraag maken kans op een van de vier De Jongh Sport waardecheques ter waarde van honderd euro. De winnaars worden na afloop van de Gorcum Sportmaand bekend gemaakt.

Nieuw dit jaar is dat het bedrijfsleven meedoet aan de Gorcum Sportmaand. Een aantal bedrijven en organisaties biedt haar medewerkers gratis beweegworkshops en -activiteiten aan om een gezonde leefstijl te stimuleren.

Het doel van de Gorcum Sportmaand is het versterken van het Gorinchemse sportaanbod, het bevorderen van de samenwerking tussen verschillende organisaties en verenigingen en een positieve boost te geven aan de structurele sportdeelname binnen Gorinchem. Daarnaast is het voor sportverenigingen een mooie gelegenheid om zichzelf te presenteren.

Meer informatie over de Gorcum Sportmaand is te vinden op www.gorinchembeweegt.nl