• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

Slechte afronding nekt GKV Enomics

GORINCHEM GKV Enomics verloor met 21 - 17 van Oranje Wit in Dordrecht vooral door een groot gebrek aan scorend vermogen, in een van beide zijden matig duel. .

Met Niek van der Weijden, in de basis voor de geschorste Gertjan Meerkerk, was GKV Enomics zeker het eerste kwart de betere ploeg.

Verdedigend waren de Gorinchemse korfballers goed bij de les. Echter door veel gemiste schotkansen aan Gorinchemse zijde en een duidelijk hoger rendement bij het Dordtse achttal ging het scoreverloop gelijk op. Treffers van onder meer Niek van de Weijden, Caitlin Weedage en Romy Roest zorgde voor een magere 6 - 6 score met nog 12 minuten te gaan.

In de volgende 8 minuten ging het spelpeil bij de Gorinchemse formatie omlaag en lukte het de eerste aanval van spits Rachid Maachi niet te scoren. Oranje Wit maakte ook weinig klaar, maar nam dankzij 2 strafworpen toch een voorsprong van 8 - 6.

Uit een strafworp van Niels Zandee, na een overtreding bij een aanvallende aktie van Maren den Besten kwam het Gorinchemse standaardteam terug tot 9 - 8, maar in de 2 slotminuten liet GKV Eniomics verdedigend wel steken vallen en kon Oranje Wit de voorsprong uitbreiden naar 11 - 8.

Na rust kwam Oranje Wit direct gemakkelijk op 12 - 8. Maren den Besten en Rachid Maachi van afstand gaven de burger moed 12 - 10. In de volgende 10 minuten lukte het de GKV Enomics aanval van Eliza Roest , ook na een tussentijdse wissel van Mats den Besten voor Niek van deer Weijden , niet te scoren en kwam Oranje Wit uiteindelijk op een comfortabele voorsprong van 15 - 10 dankzij de bij Oranje Wit uitblinkende spitsen Roy de Vlaming (tweemaal en het jonge talent Lex van Gent.

Doelpunten van Niels Zandee uit een korte kans en Mats den Besten van afstand zorgden ervoor dat de Gorinchemse formatie terugkwam tot 15 - 12.

De wisseling van vak met Niek van der Weijden en Rachid Maachi pakte echter verdedigend verkeerd uit, want eerder genoemde Oranje Wit spitsen scoorden gemakkelijk en tilden de Dordtse voorsprong naar 18 - 12.

GKV Enomics kwam vervolgens met Rachid Maachi zowel van afstand , twee maal, als met akties naar binnen wel snel tot doelpunten inclusief twee keer een strafworp benut door Eliza Roest en ook Niek van der Weijden scoorde fraai van afstand 20 - 17, maar de achterstand was niet meer te overbruggen. Eindstand 21 - 17.

Door dit resultaat is GKV Enomics afgezakt naar de voorlaatste plaats.

Doelpuntenmakers GKV Enomics :

Rachid Maachi 4

Eliza Roest 4

Niels Zandee 3

Niek van der Weijden 2

Caitlin Weedage 1

Maren den Besten 1

Mats den Besten 1

Romy Roest 1

Uitslagen:

Oranje Wit - GKV Enomics 21 - 17

DeetosSnel - TOP 30 - 24

Avanti - DSC 24 - 18

Groen Geel - KVS 24 - 27

Stand Hoofdklasse A

Avanti 4 : 7

TOP A 4 : 6

DeetosSnel 4 : 5

Oranje Wit 4 : 4

DSC 4 : 4

KVS/Maritiem 4 : 3

GKV Enomics 4 : 2

Groen Geel 4 : 1