• Ronald den Uijl
  • Ronald den Uijl

Sleeuwijk deelt Arkel tik uit, moeizame zege Woudrichem

GORINCHEM De tweede speeldag van de tweede editie van de Proxsys Cup is een feit. Veel doelpunten werden er gescoord bij GRC'14 (10) en Heukelum (8). Verder was er op deze tweede avond een echte kraker (Arkel-Sleeuwijk) en wist Woudrichem met moeite van Herovina te winnen.

Herovina - Woudrichem 1-3

Avond twee van de Proxsys Cup werd afgetrapt door Herovina en Woudrichem. Woudrichem behoort, als finalist van vorig jaar, tot een van de outsiders, maar met ook GJS en Altena in de poule zal plaatsing voor de volgende ronde een lastig karwei worden. Winst op Herovina was dan ook noodzaak voor de Vissenkoppen.

Die winst kreeg de tweedeklasser absoluut niet cadeau van de derdeklasser uit Herwijnen. Waar de ploegen voor rust er voor zorgden dat laatkomers niets hoefden te missen, was het Herovina dat in de tweede helft de score opende via Kevin Steenbruggen.

Woudrichem had het lastig, maar kwam nog wel langszij. Spits Yoeri Duyzer scoorde tweemaal, waarvan de tweede een prachtige uit een bijzonder lastige hoek was. Herovina probeerde in het vervolg nog de gelijkmaker te forceren, maar tevergeefs. In de 'dying seconds' was het Dillis de Vries die een fraaie solo verzilverde. Woudrichem wint de eerste wedstrijd met 1-3 van Herovina, al was het met pijn en moeite.

Doelpuntenmakers:

Herovina: Kevin Steenbruggen

Woudrichem: Yoeri Duyzer (2x) en Dillis de Vries

Arkel - Sleeuwijk 2-4

Krakertijd! De volgende outsiders van het toernooi maakten donderdag hun opwachting. Arkel en Sleeuwijk namen het tegen elkaar op in de eerste wedstrijd van poule D, waarin ook Asperen en Leerdam Sport hun opwachting maken.

De boodschap aan de kant van Sleeuwijk was vanaf minuut één duidelijk: er op klappen en Arkel geen centimeter ruimte geven. Dat lukte deels, maar Arkel heeft genoeg individuele kwaliteiten die onder de druk van de Roefbewoners uit kunnen voetballen. Desondanks kwam Sleeuwijk wel nog voor rust op een comfortabele voorsprong. Chamith van Vuuren en Josbert Wemmenhove zorgden voor de 0-2.

Arkel moest er een schepje bovenop doen en dat deed de ploeg dan ook in de tweede helft. De druk van de vierdeklasser nam toe en dat resulteerde uiteindelijk in zowel 1-2 als 2-2. Door een gele kaart van Van Vuuren kwam Arkel vervolgens ook nog dichtbij de 2-3, maar de lat stond een treffer van Robert Scheurwater in de weg.

Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Gerard van den Adel was trefzeker namens Sleeuwijk waarna Arkel besloot om met Jeffrey Scheffers als 'vliegende' doelman te spelen. Dat leverde niet het gewenste resultaat op. Sleeuwijk had al drie keer eerder een ruimere marge kunnen noteren, maar pas in de allerlaatste seconde was het Erik Blokland die de wedstrijd op slot gooide: 2-4.

Doelpuntenmakers:

Arkel: Corné van Horik en Eltjo van Veen

Sleeuwijk: Chamith van Vuuren, Josbert Wemmenhove, Gerard van den Adel en Erik Blokland

Leerdam Sport - Asperen 5-4

Leerdam Sport en Asperen zitten samen in de derde klasse C (Leerdam Sport staat laatste, Asperen voorlaatste) en ook donderdagavond stonden de twee ploegen tegenover elkaar. Op het veld werd het 1-1, maar met name Leerdam Sport heeft traditioneel een aantal goede zaalvoetballers in de selectie.

Ondanks de aanwezigheid van de Leerdamse zaalvoetballers ging de wedstrijd in de Oosterbliek net zo gelijk op als op het veld. Geen van beide ploegen slaagde erin om een marge aan te nemen die groter was dan één goal. Twee keer was het Asperen dat op voorsprong kwam, maar Leerdam Sport wist ook twee keer de gelijkmaker te maken.

Na de rust lukte het een van de ploegen wel om een marge van twee goals te vinden. En dat was niet, zoals men verwachtte, Leerdam Sport. Asperen speelde een uitstekende partij en beloonde zichzelf door goals van Tareq Ibrahim (zijn tweede) en Carlo van Santen met een 2-4 voorsprong.

Drie punten leverde dat Asperen niet op. Sterker nog, die 2-4 voorsprong leverde helemaal niets op. Leerdam Sport toonde veerkracht en kwam nog zeer knap langszij. Youssef Boudou en tweemaal Eloys Tapirima bezorgden de Leerdammers de volle buit: 5-4

Doelpuntenmakers:

Leerdam Sport: Eloys Tapirima (2x), Jallel Grootbluemink, Samir Amanzada en Youssef Boudou

Asperen: Tareq Ibrahim (2x), Alexander Prosman en Carlo van Santen

Vuren - GRC'14 2-10

Vuren en GRC'14 spelen respectievelijk in de derde en eerste klasse. De ploegen streden tegen elkaar in de eerste wedstrijd van poule E, waarin later op de avond ook nog Heukelum en VVAC in actie zouden komen. Wesley van den Oever noteerde al vrij snel twee goals. Mike Jansen miste vervolgens nog wel een penalty waardoor Vuren een tijd lang goede hoop hield. Die hoop werd echter al voor de rust de grond ingetimmerd door de Giessen Rijswijk Combinatie. De eersteklasser liep uit naar 0-5. De wedstrijd leek daarmee al lang en breed beslist, maar Vuren kwam nog in de eerste helft op 2-5.

De inleiding voor een sensationele comeback was dat echter niet. GRC'14 bleek ook na rust een maatje te groot en boekte een eenvoudige zege: 2-10.

Doelpuntenmakers:

Vuren: Luuk van der Vliet en Bas van der Vliet

GRC'14: Ricky Vroon (3x), Wesley van den Oever (2x), Michael van den Oever (2x), Samed Koksal (2x) en Dennis van Es

Heukelum - VVAC 8-5

Alweer een outsider die voor het eerst aan de bak mag: Heukelum. De tweedeklasser nam het in de laatste wedstrijd van de avond op tegen vierdeklasser VVAC. Een verschil van twee klassen die ook op het veld tot uiting kwam. Heukelum kende een bliksemstart en kwam via Sil van Putten en Tim Schwebke al binnen een vloek en een zucht op 2-0. VVAC probeerde vervolgens een aansluiting te vinden, maar slaagde daar niet in, mede door goed keeperswerk van Heukelum-doelman Yoerik van 't Pad. Van Putten en Schwebke scoorden allebei nog wel een keertje voor de rust waardoor Heukelum met een 4-0 voorsprong aan de Extran ging.

Na de rust bleef het spelbeeld nagenoeg hetzelfde, al gaf Heukelum wel veel ruimte weg in de achterhoede. Na de 5-0 van Schwebke werd die nonchalance tot tweemaal toe afgestraft door VVAC'er Tom den Besten: 5-2.

Benjamin Meijdam leek met de 6-2 een einde te maken aan de Ottolandse hoop, maar ook nadien werd Heukelum weer nonchalant. 'In zaalvoetbal kan alles' moeten ze bij VVAC gedacht hebben en dus gaven ze nog even plank gas.

En met resultaat. Lars Coerts en Tom den Besten brachten VVAC maar liefst naar 6-5. De Oosterbliek ging er eens lekker voor zitten en werd tot een minuut voor tijd getrakteerd op een zeer spannende slotfase. Heukelum gaf de driepunter echter niet meer weg en bracht via Lars van Honk en Van Putten de eindstand op 8-5.

Doelpuntenmaker:

Heukelum: Sil van Putten (3x), Tim Schwebke (3x), Benjamin Meijdam en Lars van Honk

VVAC: Tom den Besten (3x) en Lars Coerts (2x)