• Foto: Ab Donker

Sleeuwijk pakt in blessuretijd 'verdiende zege'

SLEEUWIJK - Sleeuwijk heeft laten zien mee te kunnen doen met de betere ploegen in de derde klasse. SSC'55, dat beide duels al had gewonnen, werd op Sportpark De Roef met 3-2 verslagen na een knotsgekke slotfase, waarin SSC'55 een gelijkspel uit het vuur leek te slepen, maar Sleeuwijk in blessuretijd toch de zege pakte.

Door Sjors Tanis

,,Een verdiende zege'', noemde Sleeuwijk-trainer Edward Sijahailatua de 3-2 overwinning van zijn ploeg op de bezoekers uit Sprang-Capelle. ,,Ik zou echt heel teleurgesteld zijn geweest als we deze wedstrijd niet hadden gewonnen.'' Even leek het daarop, toen SSC'55 vier minuten voor tijd de 2-2 had gemaakt. Jeffrey Molhoek zorgde diep in blessuretijd toch voor de drie punten voor Sleeuwijk.

In de eerste helft had Molhoek zijn ploeg al op voorsprong gezet na twintig minuten, maar een tegendoelpunt niet veel later zorgde voor de 1-1 ruststand. ,,We hebben voor rust niks weggegeven. Het doelpunt van hen was door een individuele fout bij ons'', aldus Sijahailatua.

Na rust schoot Pasqualle Verwoerdt zijn ploeg op 2-1, maar een doelpunt vlak voor tijd leek het feestje in Sleeuwijk te verpesten. Molhoek zorgde dus toch voor blijdschap bij de thuisploeg, dat zo de subtop weer inkomt. ,,Ik ben hier heel blij mee. We hebben goed gespeeld en ik zag de inzet en passie die ik vorige week miste. Dit is genieten.''